LISTOR

Carina i januari 2023  

Det här

  •  läser jag: fortfarande “När bergen sjunger” av Nguyen Phan Que Mai som jag började på för drygt en månad sedan. Jag hade tänkt ha den som “brevidläsning” till Olga Tokatczuks “Jakobsböckerna” men det funkade inte riktigt, så nu har jag startat om med Nguyen Phan Que Mais bok. Lite extra nyfiken blev jag av att jag sett att den förekommer på flera “bästa-listor” för 2022.
  •  har jag på vänt: ett par spännande julklappsböcker och ett helt gäng av böcker att recensera för Dagens bok. Jag tror att av julklappsböckerna blir nästa Marc Levy “En sång för dig” och så är jag sugen på någon deckare. Kanske “Sly” av Sara Strömberg som jag fick låna av min kollega Gunilla.
  • lyssnar jag på: inför nyår lyssnade vi på låtar att dansa till och det blev något av en trip on memory lane! Den listan kan nog vara värd att lyssna på under januari, när man behöver pigga upp sig med lite dans i köket.
  • tittar jag på: innan våra vänner från Sverige kom för att fira nyår med oss, tittade vi på de två första avsnitten av den norska netflix-serien Julstormen. Det hoppas jag att vi ska se klart innan jobbet sätter igång med full kraft i nästa vecka!  
  • tänker jag på: om det är en bra idé att skaffa sig ett konto på storytel. Jag brukar inte gilla att lyssna på ljudböcker, men jag kanske ska ge det en chans till efter att det funkat bra i vår lilla bokcirkel “Elvan”.
  • längtar jag efter: att få simma utomhus igen. Vårt lilla badställe fick helt plötsligt för sig att de skulle ha stängt mellan november och mars. 
  • äter jag: förhoppningsvis snart regelbundna måltider som innefattar en vettig lunch varje dag. Jag har tänkt återinföra det där med matplanering och veckomatsedel, som jag alltid hade när barnen bodde hemma. Att gå ifrån skrivbordet för att fixa lunch, känns dessutom som en väldigt bra sak för att få till ett lite mer civiliserat arbetstempo. 
  • önskar jag mig: ett gott nytt år. 2022 var inget vidare, jag hoppas att 2023 blir bättre.