LISTOR

Carina i september 

Det här

  •  läser jag: Mödramärg av Tina Harnesk. Det är ett förhandsexemplar eftersom den inte kommer ut förrän den 4 september. Jag kommer att skriva om den på Dagensbok.com, men har svårt att för att tänka mig att jag för den skull låter bli att skriva även på min egen blogg. Det är den nämligen värd! 
  •  har jag på vänt: mest sugen är jag på Zeruya Shalev som jag köpte redan i början av juli men eftersom jag hade så mycket annat i bokvagnen, hamnade den lite i skymundan. 
  • lyssnar jag på: ingenting. Jag lyssnade senast på Andrev Waldens prisbelönta Jävla karlar och innan dess Kerstin Ekmans fantastiska roman från 2008 Mordets praktik. Jag skulle vilja lyssna på Denise Rudbecks serie från andra världskriget, men den första finns inte på Svenljunga bibliotek, så då kom jag av mig. 
  • tittar jag på: inte mycket, eftersom jag fortfarande håller på med Kleo se förra månadens uppdatering! Jag hoppas att Tatort-säsongen snart ska börja, men än är det sommarlov i södra delarna av landet och då körs det fortfarande repriser. 
  • tänker jag på: att jag faktiskt verkar ha en höst som inte är hysterisk på jobbet innan den ens riktigt har börjat. Det känns bra! Men det innebär tyvärr att jag avstår från den inplanerade bokmässehelgen och det är sorgligt eftersom jag sett fram emot att träffa några av bokbloggarna live. Hanna och Linda, jag tittar på er nu!  
  • längtar jag efter: att komma igång med undervisningen! Jag har börjat jobba denna veckan, men det var “bara” skrivbordsarbete. Organisation, skrivande och en aning sorterande. I nästa vecka börjar jag undervisa och det ser jag verkligen framemot! 
  • äter jag: på hösten i Tyskland äter man plommonkaka. Det är en vetedegsbotten med plommon på och så strör man på lite kanel och socker. Jag har just idag bakat min första och eftersom jag tyckte att den såg mer än lovligt tråkig ut, så piggade jag upp det hela med lite knäckströssel. Det återstår att se om den faller i god jord. Min man tittade skeptiskt på den och sa “så såg inte min mamman plommonkaka ut”. 
  • önskar jag mig: lite mer inspiration till att röja och slänga. Jag borde ta itu med både arbetsrummet och syrummet, men har verkligen inte haft någon lust när solen skiner och det är trevligare att simma. Eller fika med en granne. Eller läsa en bok. Eller i princip så är väl allt mer attraktivt än just det. Men den dagen lär väl aldrig komma, då jag känner att det roligaste jag kan komma på att ägna min helg åt är att ta en sväng till återvinningen, så det är väl lika bra att pricka in det i kalendern och sätta igång. I september, kanske? 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *