LISTOR

Carinas läsutmaning 2019

2017 hade jag som läsutmaning att läsa minst tio moderna tyska författare. Det lyckades jag ganska bra med, det blev nio.

2018 tillbringade jag större delen av januari i Sverige och det blev ingen ordning alls på rutinerna. Jag glömde totalt bort det där med att ställa mig själv en läsutmaning och när jag kom på det, typ i mars, kändes det inte lika roligt längre.

Eftersom jag gillar att utmana mig själv, åtminstone lite grand, så är en läsutmaning ett bra sätt att läsa mer utanför min comfortzone. Min bekvämlighet blir dock utmanad allt som oftast av vår roliga bokklubb, eftersom det tack och lov inte är jag som väljer bok varje gång.  

2019 tänker jag läsa tio romaner från länder som jag aldrig har varit i. Det kommer i och för sig inte att bli så svårt eftersom jag hitintills har hållit mig inom Europa, om man bortser från att jag var i Korea 2008. När det gäller läsning, är jag dålig på att välja “exotiska miljöer” utan väljer hellre sådant som jag känner igen. 2019 ska det bli ändring på den saken, så ge mig era bästa tips på författare från Peru, Elfenbenskusten och Pakistan! Ro hit med tips på rumänska, isländska och finska romaner också är ni bussiga, för min europeiska besökskarta har gott om vita fläckar. Jag tänker dock hålla fast vid mina två mest bekväma läs-språk: svenska & tyska. Det får allt finnas någon sans och måtta även i läsutmaningar. Det ska ju fortfarande vara roligt att läsa. Det är ett absolut krav även 2019.  

Berätta gärna i kommentarerna vilka läsutmaningar ni ställer er själva 2019!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *