LISTOR,  OM OSS

JULI MÅNADSUPPDATERING Carina

När månaden juli har hunnit bli någon vecka, ser Carina ut så här: 

Det här

 • läser jag:

Feelgood på engelska, nämligen  “An Almost Perfect Holiday” av Lucy Diamond. När jag idiotiskt nog tagit med en bok jag redan läst som backupbok på semestern i Spanien, får man ta det som bjuds. I Tarragona hittade vi faktiskt en bokhandel med engelska böcker, hela tre hyllplan! Två och en halv var deckare, så det här var vad som bjöds. Men ganska perfekt som semesterbok, måste jag säga. Dessutom alldeles utmärkt för att skapa lite semesterkänsla även hemma på balkongen i Hamburg!  

 • har jag på vänt:

inget särskilt faktiskt. Bokvagnen är nästan TOM (19 böcker plus två novellix-noveller) och jag har ingen som helst “sommarläsplan”. Kanske Mare Kandres “Aliide, Aliide”? Den skulle i så fall bli bok nummer åtta i årets läsutmaning, att läsa tio böcker äldre än tio år. Men jag vet inte riktigt, vi får se. 

 • lyssnar jag på:

om jag åker bil med min dotter så lyssnar jag på hennes spanska playlist. Om jag har sonen med mig, blir det hans sommar-playlist. Jag är flexibel! Själv har jag inte kommit igång med “Sommarpratarna” och flera av poddarna jag brukar lyssna på har sommaruppehåll, så det blir mest ekot och NDR Info.

 • tittar jag på:

ingenting. Jag är totalt ointresserad av att hänga på soffan och/eller kolla film när det är sommar. 

 • tänker jag på:

ska jag tvätta håret före eller efter simturen? Ska jag bada på förmiddagen eller eftermiddagen? Blir det åska? Skit, också, då blir det ingen simtur ju! 

 • längtar jag efter: 

nästan alla sorters kallt kaffe, helst det där med isbitar i som jag inte minns vad det heter. 

 • äter jag:

sallad med rostade pinjenötter, potatissallad, tonfisksallad, kalla kokta ägg med kaviar och eventuellt lite glass

 • önskar jag mig: 

nya glasögon! På semestern tappade jag mina glasögon på sängen och som grädde på moset, satte jag mig på dem.  Det var väldigt dumt gjort, eftersom ena bygeln gick av. Jag fick dem limmade av en optiker på plats, men det höll bara lite drygt ett dygn, så sedan har jag tejpat med i nämnd ordning plåster, hudtejp och vanlig tejp. Hudtejpen var bäst av de tre, kan jag avslöja. Min optiker i Hamburg limmade på nytt och gav mig en tid för att prova ut nya glasögon. Nu hoppas jag att glasögonproblemet snart ska vara permanent löst.  

2 Comments

 • Gunlla Hagman

  Härligt! Låter som du njuter av sommaren! Forsätt med det så länge du kan!
  Vad gör jag då?
  Läser: nyss läst ut Sprängaren av Liza Marklund, troligen för andra gången men det var det enda jag fått med mig hem från lånehyllan på jobbet.
  På vänt: en hel hög med böcker som jag fick av väninnan Annika, har inte kollat titlarna ännu men vi brukar ha samma smak!
  Lyssnar jag på: fläktens sus på kontoret, tvättmaskiner och torktumlare i tvätten, sonens musik när vi någon gång då och då åker bil ihop. Annars gillar jag tystnaden!
  Tittar jag på: i stort sett bara NCIS klockan 20 på vardagar, nerkoppling inför sängen… Morden i Midsomer på lördagar, om jag inte har något annat för mig.
  Tänker jag på: vart ska jag styra kosan med husvagnen i sommar, förutom Lysekil vecka 30 som är bokat och klart!
  Längtar jag efter: SOVMORGON i FYRA veckor!!!
  Äter jag: lite hipp som happ! Håller på att tömma frysen på sånt som blivit kvar…
  Gärna frukt, melon, morötter… vegetariskt. Tycker att mat är ganska tråkigt, det vardagliga och att göra mat till bara mig själv. Men om jag ska vara ärlig så var det ännu tråkigare när jag gjorde till sonen också, jag föredrar fisk, äter helst inte kött, så ofta blev det två rätter. Nu gör han mat själv som passar honom så ibland blir det bara ägg eller någon macka för min del. Matlagning är inte min grej helt enkelt!
  Önskar jag mig: AC och fler fläktar! En fin semester och lagom varmt, som typ 20-25 grader. Att få vila och hämta krafter inför hösten. Att alla i familjen får vara friska och kanske en högvinst på Lotto när jag ändå är igång :D!

  Ha det så fint!!

  Hälsar Gunilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *