LISTOR,  OM OSS

Augusti: Månadsuppdatering CARINA

Statusläget hos Carina ser ut som följer:  

Det här

 •  läser jag:

Bengt Ohlssons “Midsommarnattsdrömmar” och den är precis så bra som jag förväntat mig. Det är högt och lågt i ett löst sammansatt kompisgäng. Vi får nedslag i deras liv just på midsommar med 15 år mellan varje träff. Det är mänskligt, vackert, sorgligt och jag hatar att jag redan nu är på den tredje och sista delen av romanen.

 •  har jag på vänt:

“Bakvatten” av Maria Broberg och Elin Perssons båda ungdomsböcker “Det är något som drar i mig” och “De afghanska sönerna” som jag ska skriva om till SWEA:s medlemstidning Forum. Och så har jag fyllt på lite i bokvagnen, så att den känns inspirerande igen och inte bara nödtorftigt utrustad. Jag var inne i en tysk bokhandel och fick finfina tips häromsistens. Av de tre jag köpte, har jag bara läst en och har alltså härliga läsupplevelser att se fram emot! 

 • lyssnar jag på:

fåglar, vatten och vind. Jag står inte ut med sommarpratarna i år och jag orkar inte lyssna på nyheterna längre. Det är bara covid och OS. Inget av mina specialintressen, direkt. 

 • tittar jag på:

FILM! Jag har just återupptäckt hur mysigt det är att kolla på film och i förra veckan såg jag underbara, underbara “Call me by your name” som Emma bloggade om i tidernas begynnelse . I går såg jag mysfilmen “Yesterday” om någon som kom i håg alla Beatleslåtar när resten av världen glömt dem. Min man uppskattade inte mina sånginslag lika mycket som jag själv gjorde… 

 • tänker jag på:

att det fortfarande är sommar! Det finns väldigt mycket tid kvar att bada, gå i solen, dricka kallt kaffe och sommarläsa på balkongen. 

 • längtar jag efter: 

Sverige! Lite sommar i hembygden skulle sitta fint. Och så längtar jag efter att träffa mamma och pappa, förstås.

 • äter jag:

förutom melon, så äter jag helst något ur Lisa Bjärbo och Sara Asks “Mera vego”-serie. Gärna sallad eller något med kikärtor. 

 • önskar jag mig: 

att jag ska få ro nog att sitta vid skrivbordet och jobba med manuset till min nästa lärobok. Just nu vill jag mest hänga med Nina, dricka te och sticka på min evighetskofta. Men så tänker jag, att det kommer andra tider och då ska jag skriva så att det ryker! 

One Comment

 • Susanne

  Stor igenkänning här gällande årets sommarpratare. Förra året lyssnade till nästan alla. I det här året är det faktiskt tvärtom. :-/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *