LISTOR,  OM OSS

September: månadsuppdatering för Carina

Här sitter jag på jobbet och kisar i morgonljuset.

Bäst att snabba på innan september är slut! September lär vara en höstmånad, men det har hitintills inte märkts av hos oss i Hamburg. Så här ser det ut i mitt liv just nu:

  • jag läser:

Caitlin Moran “Morontologi”. Jag behövde något kul men smart. Och det tycker jag passar in på Moran. Men här har de samlat en hoper mer eller mindre urgamla texter till en bok och det är varken särskilt kul eller smart. Mest gammalt. 

  • jag har på vänt:

Arno Geiger “Der alte König in seinem Exil” som jag fick av Claudia häromdagen. De trogna bloggläsarna vet att när Claudia ger mig något att läsa, är det dags att starta direkt. Den här handlar om en man som drabbas av demens. 

  • jag lyssnar på:

Fjarills senaste CD “Poesii”, där de tonsatt dikter av  Pär Lagerkvist och Nelly Sachs så vackert att änglarna gråter. Eller änglarna, vet jag inte, men jag gråter i alla fall. 

  • jag tittar på:

valdebatter eftersom det är val i Tyskland nu i september. Eller om vi ska vara helt ärliga, jag FÖRSÖKER titta på valdebatter eftersom jag tycker att jag borde. Men den bistra sanningen är att jag för det mesta kroknar innan ens de ens snackat upp sig. Jag brukar tycka att jag är en politisk människa och jag brukar aktivt lida vid varje val att jag inte är valberättigad, men i år är jag faktiskt glad att jag slipper. 

  • tänker jag på:

finns det något liv efter covid? Eller ska vi alltid behöva logga in oss med luca-appen när vi besöker en affär och kommer det så kallade vaccinpasset att fortsätta vara en oundviklig accessoar?  

  • längtar jag efter: 

Sally Rooneys nya!! Jag kan bara inte riktigt bestämma mig för vilket språk jag ska läsa den på – svenska eller tyska? Antar att det självklara svaret ändå måste bli: ENGELSKA för bövelen! 

  • äter jag:

hokkaido-pumpa och lökpaj som om det inte fanns någon morgondag. I Tyskland hör det egentligen till dricka det söta, färska vinet Federweißer till lökpajen, men jag är inte särskilt förtjust i det och har i år bestämt mig för att skippa det helt. Ett mycket bra beslut och jag fattar inte varför jag inte kom på det för länge sedan! 

  • önskar jag mig: 

att vår bokklubb i Hamburg tar rejält avstamp och startar om i höst! Jag längtar efter att läsutmanas och bokdiskutera!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *