OM OSS

Carina i mars

Det här

  • läser jag: lite av varje, faktiskt – länge leve slalomläsningen! Jag läser Henrik Bromanders Skymningstid och den är inte lika träig som jag först trodde. En  relevant fråga vore varför jag ens börjar läsa en bok som jag misstänker att jag inte ens kommer att gilla? Tja, det skulle ju kunna bero på att jag tydligen verkar vara oförbätterlig i att bara skumma – om ens det! – baksidestexten när jag står i bokhandeln, Nåja, 70-tals Sverige är inte helt ointressant, som väl är, även om formuleringar som “statsapparatens allra innersta kretsar”, “högerextrem gruppering” och  “sovjetisk ockupation” inte direkt brukar ligga trigga i gång min läslust. Dessutom tuffar jag på i Stina Wollters konstbok Kring denna konst. Här tar jag det i homeopatiska doser, bara för att jag inte vill att det ska ta slut! Jag skrev på instagram häromdagen att det är som att krypa upp i en varm famn, att ta fram den och slå upp den. 
  •  har jag på vänt: Italien, Ungern och Irland i EU-projektet! 
  • lyssnar jag på: jag har nyupptäckt Söndagsintervjun med Martin Wicklin på Sveriges radio P1. Jag gillar att programmet har ett långsamt tempo, att han låter folk prata till punkt och att han på ett försiktigt sätt, hur nu det är möjligt, ställer påträngande  frågor.  
  • tittar jag på: På Netflix kollar jag Kalifat och det är precis på gränsen av vad jag tål. I förra veckan gjorde jag misstaget att se två avsnitt och sedan krypa till kojs. Jag somnade, men jag drömde om Raqqa, vapen, islamister, krig och hemlängtan. Det är en mycket bra serie, tycker jag, men ibland känns den bara för realistisk. 
  • tänker jag på: det där med att vara mor till vuxna barn. Det är inte helt lätt att hitta balansen mellan att bry sig men inte lägga sig i, tycker jag. 
  • längtar jag efter: vitsippor! 
  • äter jag: god lunch varje dag! På helgerna lagar vi oftast mat på kvällarna, går ut och äter eller äter med vänner så då kan det bli nästan vad som helst. Annars brukar matsedeln se ut som så att det ofta är en pastarätt på måndagar, tisdagar har inte hittat någon struktur än, på onsdagar passar det bra med rester, soppa på torsdagar och någon form av pannkaka på fredagar. Jag kan stå ut med pannkakasfredag, eftersom jag ofta brukar laga något godare (i mitt tycke, alltså) på kvällen. Jag kan inte nog betona hur gott det gör mig med vettig mat varje dag och att jag dessutom reser mig från skrivbordet och donar i köket en stund varje dag, är bra för sinnesfriden.
  • önskar jag mig: ordning i källaren! Jag har börjat, men det är ett större projekt och jag kommer att hålla på med det ett bra tag, misstänker jag. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *