LISTOR

Carina i augusti

Det här

  •  läser jag: Pflaumenregen av Stephan Thome, som jag fick i födelsedagspresent av min kompis Angela i Hamburg. Jag har precis börjat och det ska vara en litterär kärleksförklaring till Taiwan. Det låter lovande, men efter 30 sidor har jag inte fått grepp om vare sig handling eller stil än. 
  •  har jag på vänt: de elva länder som jag har kvar i min EU-utmaning, förstås! Närmast är det Spanien som jag tänker fördjupa mig i,nämligen Javier Marias Die sterblich Verliebten. Även den är en födelsedagspresent, men från en annan kompis, Renate. 
  • lyssnar jag på: tystnaden. Jag befinner mig hos min vän Nina i Sverige och här är det inte mycket som låter. Ett par granar som susar och hönor som kacklar, på sin höjd. 
  • tittar jag på: häromkvällen såg jag ett avsnitt av Händelser vid vatten men kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska fortsätta att titta. Det där mångbottnade jag älskade i boken har här mest blivit en studie i misär. 
  • tänker jag på: hur det ska bli med resten av semestern. Mannen har hittills mestadels tillbringat tiden liggande på värmedyna och med lätt gymnastik på grund av en trilskande ischiasnerv. Det kanske är bättre att åka hem än att han släpar sig runt för att hälsa på vänner och släkt i Sverige? 
  • längtar jag efter: mer bad och gärna lite sol.
  • äter jag: svenskt lösgodis! 
  • önskar jag mig: att mannen blir bättre! Och att han orkar hänga med till Växjö och hälsa på sonen.  

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *