LISTOR,  OM OSS

Carina i juni 2024

Det här

  •  läser jag: Flickor och institutioner av Daria Serenko som vi ska prata om i bokcirkeln “Läsa jorden runt” härnäst. Jag har bara hunnit läsa förordet, men den lilla boken på mindre än hundra sidor verkar lovande. “Lovande” är här synonymt med intressant, viktig, omskakande och en hel massa adjektiv som inte har det minsta med genren med feel-good att göra. Daria Serenko är en rysk aktivist som lever i exil. 
  •  har jag på vänt: en massa härligheter väntade på mig när jag kom till Svenljunga i fredags! Utan inbördes rangordning väntar Moa Herngrens Syskonfejden, Helena von Zweigbergks 1979 och Sara Paborns Svartstick på att bli lästa. Malin Haawinds tredje och avslutande del om paret Dagmar och Holger In mot stenig strand har jag redan inhalerat. Jag tror att det kan bli en text på bloggen om den framöver. 
  • lyssnar jag på: innan min mobil bestämde sig för att lägga ner verksamheten, lyssnade jag på Hennes excellens Agda Rössel: från banvaktsstugan till FN-skrapan av Elin Jäderström. Om man säger som så, så det är inte den ljudboken som jag mest saknar av funktionerna på min telefon.
  • tittar jag på: den svenska naturen! Det är härligt att vara i Sverige under en tid som jag inte brukar. Jag älskar lupinerna, även om jag vet att de inte ska älskas utan utrotas, men jag tycker att de är oerhört vackra och kan inte se mig mätt på de pastellfärgade raringarna när de böljar i vägkanterna.
  • tänker jag på: vad jag ska ta mig till om jag inte lyckas få igång min mobil igen.
  • längtar jag efter: min man! Det är mysigt att ha semester och vara i Sverige, men jag saknar min man som är kvar hemma i Hamburg och jobbar.  
  • äter jag: helst svenska sommarklassiker som sill och färskpotatis, jordgubbar med grädde och gärna en glass då och då.
  • önskar jag mig: under de närmaste två veckorna önskar jag mig många bad, fler möten med släkt och vänner och gott om tid att läsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *