LISTOR

Fruntimmersveckan 2024 

Damerna Sara, Margareta, Johanna, Magdalena, Emma och Kristina har namnsdag i juli och utgör den så kallade fruntimmersveckan och startar den 19 och slutar den 24. Varför inte fira dessa namnsdagar med att läsa något av dessa förnamn? Jag har kollat i bokhyllan efter tips och det här hittade jag: 

19 juli

Sara Strömberg: Skred

Jag tror då och då att jag har tröttnat på deckare, men det har jag aldrig. Deckare är något av min guilty pleasure, faktiskt. Så självklart älskade jag att läsa om den buffliga journalisten Vera uppe i Järpen! Och kom i detta nu på att jag har glömt att läsa den tredje i serien! Det måste snarast åtgärdas.

Sara Strömberg: Skred – Punktslut

20 juli

Margareta Strömstedt: Natten innan de hängde Ruth Ellis

Den här måste jag ha läst, för den står i min bokhylla. Det vore en lögn om jag sa att jag kommer ihåg den, men den verkar vara en självbiografi och den fick fina recensioner. Kanske dags att läsa om den? 

21 juli

Johanna Mo: Nattsångaren

Den här svenska deckarförfattaren blev jag tipsad om i en tysk bokhandel när jag ville skaffa mig lite semesterlitteratur. Jag tackade för tipset, men köpte något annat. En svensk författare vill jag hellre läsa på svenska! Även här är jag ganska säker på att det kommit ett par delar till om polisutredaren Hanna Duncker som jag inte har läst ännu.

Carinas sommarläsning 2021 – Punktslut

22 juli

Magdalena – ingenting! 

Nej, någon Magdalena hade jag inte i mina gömmor. Men jag var en trogen läsare av salig Magdalena Ribbings vett & etikett-spalt i Dagens Nyheter. 

23 juli

Emma Vestman: Kär på riktigt?

Jag försöker hålla lite koll på den svenska barn- och ungdomslitteraturen för SWEAs räkning och den här Emma ramlade jag på i den rollen. Det här är hennes debut och den vänder sig till den så kallade mellanåldern, 9-12 år. Emma Vestmans huvudperson Nellie lider av en inflammatorisk sjukdom som heter Takayas arterit och det är inget som direkt tematiseras, men den är alltid närvarande och både Nellies familj och vänner måste förhålla sig till den. 

SWEA-magasinet Forum – nr 4 2023 (yumpu.com) (sidan 34)

24 juli

Kristina Ohlsson: Stormvakt / Isbrytare / Skuggläge

Alltså, jag VET att jag har dessa böcker, men jag hittar dem inte. Kanske har jag lånat ut dem, kanske har de gömt sig på något ställe som jag inte har tillgång till? Oavsett vilket, de är oerhört charmiga och det är inte alls störande att huvudpersonen heter August Strindberg.

Kristina Ohlsson: Stormvakt / Isbrytare / Skuggläge   – Punktslut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *