OM OSS

Presentation: Emma

 

Mitt namn är Emma och jag är en bokälskare som helst stänger in sig på sovrummet, i en avstängd bastu (har faktiskt hänt) eller på balkongen för att få kunna läsa ostört i timmar. Annars nöjer jag mig med några sidor på kvällen eller en e-bok på bussen till jobbet, i värsta fall en ljudbok när jag reser.

 

Min läsresa började i Jonsered strax utanför Partille där jag främst läste ”Eva & Adam” eller Edith Blytons ”Vi fem”-böcker. Då älskade jag att leka affär och skriva dagbok. Just nu håller jag mest på att omvandla mitt hem till en djungel av växter och läser allra helst romaner av Chimamanda Ngozi Adichie. Dagbok skriver jag fortfarande, men jag har bytt ut Göteborgs hamn till Hamburgs. Klassiskt nog var det förälskelse som tog mig till denna tyska stad för tre år sen och kvar har jag blivit. Tinder-dejten är numera min sambo och det jag trodde skulle vara en tyskakurs på några månader blev ett nytt liv, typ.

 

Mina dagdrömmar handlar oftare än vad en tror om att jobba som bibliotekarie. Sakta men säkert utvecklar jag ett alterego som oskyldigt främst inspireras av Belle i ”Skönheten och Odjuret” men som sedan övergår till en galen boktant som bara vill sitta hemma ifred ostörd med sina böcker. Någonstans mellan Partilles bibliotek och Malmö Högskola blev jag inlurad på en annan väg och har utbildat mig till socionom. Nu jobbar jag på en bilingual förskola där jag verkligen får leva ut min kärlek för böcker och språk, och människor.

 

Till skillnad från kära Carina så läser jag helst inte svenska klassiker, alltså verkligen bara om jag blir tvingad och knappt ens då. Jag har typ aldrig läst en diktsamling och det är få deckare som jag fastnar för. Böckerna jag dras till innehåller övervägande relationsdrama och en favoritbok är till exempel “Conversations with friends” av Sally Rooney. I övrigt gillar jag verkligen Young adult-genren och faktaböcker om psykologi. När jag inte läser hänger jag runt i härliga Facebook-grupper, så som Växtgäris och Litteraturgäris, såklart. Min läsutmaning 2018 är att läsa minst 30 böcker, varav minst fem stycken på tyska. Wish me luck!

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *