LISTOR

Emmas läsår 2018

Mitt mål för 2018 var att läsa minst 30 böcker, varav fem stycken på tyska. En kan säga att jag både har lyckats och misslyckats samtidigt. Sammanlagt har jag läst 60 böcker – vinst för mig! Dock har enbart två stycken varit på tyska, eller två och en halv om en är generös. Jag är ändå nöjd med tanke på att jag dubblade antalet lästa böcker från 2017, men främst för att jag vet att varje minut investerad i att läsa gör mig gott. Att samla lästimmar är som att casha in energi på mitt self care-konto där själen tas hand om. Och det är ändå en hel rad olika typer av böcker som jag fått läst! Här kommer en liten sammanställning:

Årets första bok: Duktighetsfällan av Joanna Rose & Aleksander Perski

Årets mest lästa bok: Call me by my name och Conversations with friends läste jag två gånger om!

Årets längsta bok: Ett litet liv av Hanya Yanagihara

Årets kortaste bok: Das Café av Ende der Welt av John Streckly

Årets mysigaste bok: Världens vackraste man av Lena Ackebo

Årets töntigaste bok: Allt eller inget av Simone Ahrnstedt

Årets besvikelse: Outline av Rachel Cusk

Årets (mest minnesvärda) oavslutade bok: Den underjordiska järnvägen av Colson Whitehead (typiskt eftersom det var boken jag själv valde för bokklubben…)

Årets överraskade bok: Sleeping Giants av Sylvain Neuvel

Årets sista bok: Kast med liten kniv av Sara Kadefors

Ser fram emot vad 2019 har in store, så att säga, gällande böcker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *