LISTOR

Emmas läsutmaning 2019

2019, come at me! (OBS gärna med sol och värme)

Jag tänker starta igång 2019 med läsmål, men även tips till mitt framtida-jag gällande böcker! Tänker att det generellt alltid är bra att uttala önskingar och tro på visualiseringskraften. Något att hålla i när stomen går, helt enkelt. Så här kommer min uppmuntrande lista till mig själv:


Kära Emma…

 • Fortsätt att prioritera läsandet i vardagen.
 • Känn ingen stress, utan lita på att läslusten alltid kommer tillbaka.
 • Testa att läsa utanför din comfort zone!
 • Läs alla böcker för bokklubben, om de inte är svintråkiga som typ ”Mina drömmar stad”.
 • Sluta läsa böcker du inte gillar! Max 50 sidor, sen räcker det! (Ignorera i så fall tidigare punkt om att läsa utanför din comfort zone.)
 • Hitta en riktigt härlig tysk bok att läsa (trots bristande entusiasm…).
 • Se till att läsa några böcker på svenska av svenska författare.
 • Läs både töntiga böcker och böcker som gör dig smartare.
 • Unna dig alltid böcker!
 • Kom ihåg vilka du lånat ut böcker till (I see you…).
 • Kom ihåg: Läs för själen och hälsan!

Lycka till, Emma! Jag tror på dig!

3 Comments

 • Lena C

  Fin lista, Emma! Kloka prioriteringar!

  Om jag får rekommendera en riktigt härlig tysk bok (eller flera) skulle jag vilja tipsa om allt som Juli Zeh har skrivit! Är besatt av hennes böcker! Hittils har jag läst Unterleuten, Neujahr och Leere Herzen, och har beställt alla hennes andra på bibblan (Tack Göteborgs stadsbibliotek som köper in böcker på tyska).

  Neujahr kanske kan vara bra att starta med? Unterleuten är tjockast och bäst hittills, fantastiska karaktärsbeskrivningar och en gripande story. Alla hennes böcker är samhällskritiska och ställer frågor som är större än själva boken, och som är fint hopvävda med handlingen och storylinen.

  Sedan vet jag inte om du är ute efter en “härlig” bok som i “feelgood”, i så fall kan du bortse från rekommendationen och läsa typ Susanne Fröhlich eller Ildikó von Kürthy istället 🙂

  • Emma

   Tack Lena! <3

   Kul att få tips - jag lånade faktiskt en av böckerna från Carina direkt. Får se vad jag tycker när jag läst den. Låter oavsett lovande! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *