LISTOR,  OM OSS

November: månadsuppdatering för Carina

Så här såg statusläget hos Carina ut för en vecka sedan. Jag glömde publicera då, nu har jag ingen lust att skriva om, så ni får ta det som det är. Eller var då, men ni fattar.

Det här

  •  läser jag:

under min senaste sömnlösa natt, avslutade jag (aptråkiga) “Långt bortom havet” av Isabelle Allende och kände direkt att jag behöver lite mer fart och tog Hans Rosenfeldts deckare “Vargasommar” från stapeln på nattygsbordet. Det ligger en rejäl hög med pocketböcker där sedan mitt förra Sverigebesök och jag måste erkänna att jag inte ens sorterat in dem i mitt lilla rullande TBR-bibliotek. 

  •  har jag på vänt:

alla de andra pocketböckerna från Akademibokhandeln i Växjö och från loppis i Svenljunga! Mest sugen är jag på “Modersmjölken” av Nora Ikstena, men ur högen med recensions-exemplar är det jämnt skägg mellan “Trion” av Johanna Hedman och “Nikes bok” av Agnes Lidbeck. 

  • lyssnar jag på:

helst på min man, eftersom det just nu är sällan vi vistas på samma ställe. Förra veckan var jag i Sverige och veckan innan dess var han precis som ganska många veckor och helger under hösten i Dinklage. Om man har turen att ha sina föräldrar kvar i vår ålder, så behöver de ofta hjälp. 

  • tittar jag på:

i Sverige såg jag både “Så mycket bättre” och “Bonde söker fru” men det är inget jag tänker fortsätta med hemma. Jag kan förstå att konceptet till det första programmet håller år efter år, eftersom det går bra att blanda unga och gamla artister och det samlar tittare ur både ålderskategorierna. Men att kärlekstörstande bönder kan fortsätta att dra publik säsong efter säsong, går över mitt förstånd. Här hemma vågade jag starta tredje säsongen av den tyska netflix-serien “How to sell drugs online (fast)”. Jag har bara sett de två första avsnitten, vi får se om det går som jag befarar: åt skogen för Moritz!

  • tänker jag på:

är 21-åringar för gamla för att få en handpackad adventskalender av mamma, skickade med posten? 

  • längtar jag efter: 

att det ska bli dags för adventsmys! Glöggkvällar vid brasan till exempel, är förhoppningsvis tillåtet med gäster i år. 

  • äter jag:

grönkål! Äntligen är det den tiden på året! I norra Tyskland är det tradition att äta grönkål på hösten, men tyvärr är de i mina ögon inget vidare på att tillreda den. Jag har i min familj infört receptet på halländsk långkål och så kan de som är hugade äta korv, kassler och alla de andra grisprodukterna som brukar serveras till på dessa breddgrader. Googla “Kohl und Pinkel” om du vill se vad en genomsnittlig nordtysk förväntar sig på bordet minst en gång under den här säsongen. 

  • önskar jag mig: 

uppehållsväder! Jag är inte orealistisk och kräver sol eller gnistrande snö i Hamburg. Jag är nöjd med allt väder så länge det inte regnar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *