LISTOR

Bokrea 2022

Så här mysigt har vi det, min bokvagn med olästa böcker och jag, när det skymmer i Hamburg.

Igår började bokrean. Och jag hade bestämt att inte köpa något. Dels för att jag bor i Tyskland och det är verkligen inte samma känsla att knappa hem några böcker på nätet som att gå till en bokhandel och trängas med andra fyndsökande, och dels för att det sista jag behöver i det här livet är fler böcker. Ja, det skulle vara porslin i så fall. 

Men jag hade samlat på mig ett par titlar i en kundkorgen hos Bokus, det hade jag allt. Fall i fall jag skulle få feeling och vilja bränna iväg en liten beställning på tisdagsmorgonen, innan personalmötet började. För jag skulle ju inte hinna gå igenom några listor eller kataloger innan klockan nio på morgonen, det insåg jag ju… 

Ni anar hur det gick, va? Efter frukost, innan mötet började, hade jag beställt ett litet bokpaket. Men en av de fyra titlarna är faktiskt en present! Eller kanske två..? Jag råkade visst lägga både “Portionen under tian” som den studerande sonen fick i present och gillade och “300 kronors veckan” båda av Hanna Olvenmark som mina båda syskonbarn fick när de började studera. Dottern som numera också är student, behöver ju absolut också en budget-kokbok! Eller kanske rent utav två? I vilket fall som helst beställde jag båda, så kan hon ju välja, tänkte jag. 

Sedan blev det Åsa Larssons senaste som kom ut förra året. Jag begriper inte hur snabbt de tycker att folk ska läsa, eftersom den redan är på rean. Och “Tills alla dör” av vinnaren till det stora journalistpriset 2021, Diamant Salihu, som jag inte ens vet om jag vågar läsa. 

Att jag sedan klickade iväg ytterligare en beställning, efter mötet, hade ingenting med bokrean att göra utan var helt och fullt en beställning å jobbets vägnar. Jo, jag lovar! Det paketet innehåller inte minsta lilla roman utan enbart läroböcker. 

PS:

Det där inledningsvis, med att jag inte behöver något, har tyvärr varken hindrat mig från att köpa böcker eller temuggar. Eller tallrikar.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *