LISTOR,  OM OSS

Carinas månadsuppdatering för mars 

Statusläget hos Carina ser inför månaden mars ut som följer:  

Det här

  •  läser jag: Jag läser Erika Fatlands “Hoch oben – eine Reise durch den Himalaya” på halvfart. Den är verkligen intressant, men det är ingen roman utan en reseskildring på drygt 600 sidor och den läser åtminstone inte jag i en handvändning, så jag lär nog hålla på med den ett tag till.
  •  har jag på vänt: Nino Haratischwillis senaste roman “Das mangelnde Licht” – jag köpte den samma dag som den kom ut. Det brukar jag sällan göra, men ibland är det inte möjligt att vänta. 
  • lyssnar jag på: något som enligt min definition skulle kunna kallas en “guilty pleasure”, alltså något där jag tycker att jag får veta mer om någon än vad jag som utomstående egentligen borde få tillgång till. Det är en poddserie med radioprofilen Fredrik Söderholm och skådespelaren Ola Rapace och den heter “Sorry, allt gick åt helvete” där de för ärliga samtal om vad de gjort för knäppa val i livet och hur det kommit sig att de blivit så självdestruktiva. De skonar ingen. Inte sig själva, inte sina föräldrar och knappast ens sina ex-partners och i Olas fall barn. Mitt hjärta blöder för Fredrik men mitt medlidande med Ola håller sig på en ganska låg nivå. 
  • tittar jag på: “After live”, den brittiska TV-serien om Tony som inte vet hur han ska leva vidare efter att hans fru Lisa gått bort i cancer. Jag skrattar och gråter och skrattar igen. Och rörs av det mänskliga och det sorgliga och så gråter jag lite till. Jag vet inte ens om det finns något liv efter att jag har sett  den tredje och avslutande säsongen.
  • tänker jag på: hur i allsindar jag ska få upp motivationen att skriva min andra lärobok i svenska. Jag har redan skjutit upp deadline en gång, på grund av livet, Corona och allt det medförde, och nu är det “bara” till att sätta igång. Planeringen är redan gjord, en researchresa är inplanerad och jag behöver bara öppna dokumentet och sätta igång. Jag hoppas innerligt att jag kommer i gång i mars!
  • längtar jag efter: vitsipporna! Våren, alltså, som alla andra på dessa breddgrader. 
  • äter jag: semlor. I år tog jag mig i kragen och bakade ett gäng, även om inga barn bor hemma och min man inte är överdrivet förtjust. Jag ville så gärna ha, så då gjorde jag det. Mycket nöjd över det här beslutet! 
  • önskar jag mig: fred på jorden i allmänhet men allra mest i Ukraina. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *