LISTOR,  OM OSS

Carinas månadsuppdatering för april

Så här glad blir jag när Nina fotograferar och solen skiner i trädgården!

Statusläget hos Carina ser ut som följer:  

Det här

  •  läser jag: Hanya Yanagiharas senaste “Mot paradiset” och den är tjock, så det lär jag nog hålla på med ett tag till. När jag blev redaktionsmedlem på dagensbok.com fick jag som första uppgift att välja ut ett antal titlar ur svensk bokhandels supertjocka vårkatalog. Jag blev en aning stressad av utbudet och när jag såg namnet Hanya Yanagihara kom jag ihåg läsfesten “Ett litet liv” och kryssade i att, ja, den vill jag recensera. Som vanligt impulsstyrd, så jag hade förstås inte läst vad boken handlade om. Jag säger bara såhär: OM jag hade gjort det, hade jag förmodligen INTE valt den. 
  •  har jag på vänt: Liza Marklunds “Polcirkeln” ligger och läskas i bokvagnen. Och Augustin Erbas “Den unge Walters lidande”. Liza Marklund har jag inte läst på evigheter och efter att ha hört (och sett!) henne på Literaturhaus i Hamburg för en del år sedan tappade jag helt intresset, men den här verkar spännande så jag ser verkligen fram emot att läsa den. Augustin Erba är en favorit sedan “Blodsbunden” så här har jag höga förväntningar – och alltså stor risk att bli besviken.
  • lyssnar jag på: jag har hittat en ytterligare en tysk litteraturpodd, Long story short.  Låt er inte luras av namnet, den är tysk! Konceptet att presentera en hel roman på 60 sekunder är kul och utmanande. Resten av podden är ett samtal mellan journalisterna Karla Paul och Günter Keil. Ibland intervjuar de författare också. Jag har inte lyssnat på tillräckligt många avsnitt för att kunna ge en mer omfattande beskrivning. 
  • tittar jag på: netflixserien “Folk med ångest”. Eller om jag ska vara ärlig har jag precis sett klart på den men har inte börjat kolla på något nytt. Jag är ingen större fan av Fredrik Backmans litteratur men jag gillade verkligen serien. Jag tror att jag uppskattar Backmans historier mer än hans sätt att berätta dem på, så det här med att stöpa om dem till TV-serier passar ju mig hur bra som helst.  
  • tänker jag på: om jag tagit mig vatten över huvudet när det gäller att skriva om böcker… Jag skriver på så många ställen just nu att jag har en lista på vilka böcker som ska läsas och vilka texter som ska levereras vart vilken vecka. Det som blivit lidande på sistone, är den här bloggen, tyvärr. Hoppas på bot och bättring när jag fått kläm på allt det andra nya. 
  • längtar jag efter: att simma utan våtdräkt. Jag gillar ju att simma utomhus och har med den där våtdräkten och tillhörande små fjantiga tossor av samma material, förlängt simsäsongen rejält. Jag älskar det och brukar säga att det är som att bada bastu, fast tvärtom. Det kroppsliga ruset är det samma, även om det är kallt vatten och inte värme som utlöser det hela. Men det blir i ärlighetens namn inte några längre simturer och jag längtar nu efter att sträcka ut och simma några hundra meter i stöten! 
  • äter jag: ceasarsallad! Det har blivit så pass varmt i Hamburg att jag kan äta kall lunch och det gör mig glad. 
  • önskar jag mig: att det skulle finnas något kvar att narras om den första april. Just nu känns det som att varje gång jag lyssnar på nyheterna, så får jag höra det ena mer osannolika än det andra. Att Magdalena Andersson åker på utflykt med Ulf Kristersson till exempel, det hade jag aldrig kunnat tänka mig för ett par veckor sedan! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *