OM OSS

Carinas läsutmaning 2022

Orörd bokhög. Favorit i repris.

Efter lite drygt det första kvartalet av 2022, borde jag ha läst minst tre kanske till och med fyra av böckerna i min egen utmaning #10omläsningar22 Och har jag det?

Det korrekta svaret är NEJ. Jag har inte gjort en enda omläsning hitintills i år. Det enda jag har gjort som på något sätt kan sägas ha med projektet att göra, är att ha burit böckerna från bilden, till en särskild hylla i mitt nyskapade läsrum. 

Men varför i herrans namn har jag inte läst någon enda av dem? Först tänkte jag skriva att det inte kan bero på att jag haft mindre lästid eller läst färre böcker, men vid en kort koll på goodreads, såg jag att det inte stämmer. Jag har läst betydligt färre sidor så här långt i år än förra året vid samma tid och om jag inte har börjat läsa väldigt mycket långsammare, så måste det ändå betyda att jag har haft mindre tid att läsa. Vad i allsin dar har jag då gjort? Det är ju inte direkt så att jag har börjat ränna på klubbar, blivit stamgäst på krogen eller köpt gymkort och börjat träna åtta dagar i veckan.

Vid närmare eftertanke, beror minskningen av min lästid på att jag har fler skrivuppdrag i år än förra året. Sedan januari skriver jag för dagensbok.com som redaktionsmedlem och det betyder en text var tredje vecka och en strid ström av recensionsexemplar i brevlådan. Det är jätteroligt, utmanande och jag är så glad över att få vara med i det gänget! Under årets första månader har jag alltså ägnat mer tid åt att organisera och koordinera både mitt läsande och skrivande, så att det blir texter i rätt tid till uppdragsgivarna som jag regelbundet skriver om de böcker för. Och det har i sin tur medfört färre timmar att läsa på. Jo, de låter på sätt och vis logiskt. 

Å andra sidan, finns det ju så himla många nya böcker som lockar till läsning! Än så länge verkar nyfikenheten på nyheter vara större än önskan av att dyka ner i min egen lilla comfort zone av gamla, älskade klassiker. Eller så kanske det här är året då jag valde HELT fel utmaning? Året är ungt, vi får se. 

Fortsätt att häng på bloggen under 2022, så får ni veta. Och jag lovar dyrt och heligt att markera #10omläsningar22 på instagram, så att ingen missar om eller förhoppningsvis NÄR det lossnar och jag sätter igång med årets läsutmaning på riktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *