LISTOR,  OM OSS

CARINA i JUNI 

Eftersom det numera bara är jag som bloggar på Punktslut, unnar jag mig en ny rubrik på det som förr hette “månadsuppdatering”. 

Det här

  • läser jag: Peppe Öhman “En gång om året” och Gerd Koenen “Vesper Ensslin Baader – Urszenen des deutschen Terrorismus”. Det är ingen större risk att jag blandar ihop dem direkt. Den första är en roman om en kvinna mitt livet som unnar sig en älskare en gång om året och den andra handlar om hur de tyska terroristerna på 70-talet blev just det, terrorister alltså. Peppe Öhman ska jag skriva om till Dagensbok.com och de tyska terrosristerna kanske dyker upp på här på bloggen vad det lider. Men det är tufft att läsa, så jag orkar bara läsa ganska korta stycken i varje sittning.
  • har jag på vänt: Douglas Stuarts andra roman “Unge Mungo” som jag nästan är lite rädd för och “Dungen” av Rachel Molin. Den verkar heller direkt munter… Jag tror att det ligger ett par bokpaket i Svenljunga och väntar på mig när jag kommer dit i pingst, så jag hoppas på något lite lättare där!  
  • lyssnar jag på:  för tillfället är det “Familjehemligheten” på Sveriges radio som jag inte riktigt kan få nog av. Det har blivit en sådan besatthet att jag allvarligt funderar på att ta ett DNA-test för att se om vi inte kan skramla fram några okända släktingar någonstans. 
  • tittar jag på: den gamla danska “Borgen”! När jag hörde att det skulle komma en fjärde säsong i juni, bestämde jag mig för att se om de tre första. Nu är jag i slutet av andra säsongen och älskar serien och dess aktörer lika mycket den här gången. Det känns som att träffa gamla vänner, som man inte sett på länge! Jag lider med Birgitte när Phillip vill skiljas, blir förbannad på Kasper när han ljuger för Katrine och hoppas innerligt att Bent ska klara strapatserna på resan till Afrika.
  • tänker jag på: hur lång tid det tar från den sekunden att man bestämt sig för ett nytt kök, tills det är installerat. Jag misstänker att det tar längre tid och är betydligt mer tålamodsprövande än vad jag i min vildaste fantasi kan tänka mig…
  • längtar jag efter: doften av Niveas solcreme på huden. Ja, ja det finns säkert solkrämer som är billigare, mer ekologiskt tillverkade och bättre på alla sätt, men det är doften av just Niveas som jag vill åt. 
  • äter jag: när det börjar dyka upp färskpotatis är ju potatissallad en given hit! Helst grön, men det går bra med ensalada rusa också. Den gröna kommer från en urgammal Anna Bergenström-kokbok och innehåller förutom potatis en herrans massa färska örter. Ensalada rusa (spanjorerna må förlåta min stavning) är en spansk potatissallad med tonfisk. 
  • önskar jag mig: att mina växter på balkongen och annorstädes ska överleva när jag är i Sverige en vecka i juni.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *