LISTOR

Carina i juli

 Det här

  • läser jag: som en av de sista i Sverige låter jag mig ryckas med i “Stöld” av Ann-Helén Laestadius. Och så är den ju så snygg också, rent optiskt. 
  • har jag på vänt: omläsning av “En jävla helg” av Helen Zahivi som jag hittade när jag letade efter en bok med begynnelsebokstaven E till min sommarserie. Dessutom har jag sparat Rachel Cusks “Konturer”, “Transit” och “Kudos” till ett lämpligt tillfälle, vilket jag tror kommer att infinna sig när jag har semester. Mycket nyfiken är jag på “Sanningsbärarna” av Jenny Küttim, som jag ska skriva om till Dagens bok. Det här är återigen en bok inom spektrat för mitt specialintresse “sekter”. Jenny Küttim växte upp inom Jehovas vittnen som hon dock lämnade i tonåren. Hon hade aldrig tänkt att granska och skriva om sekten, men här gör hon det ÄNDÅ! Ni hör ju, det är absolut OEMOTSTÅNDLIGT! 
  • lyssnar jag på: nyheter och Europapodden. Jag har inte kommit igång med sommarpratarna och jag är inte ens säker på att jag vill. Men lite intresserad blev jag ändå när jag såg att Diamant Salihu sommarpratat.  
  • tittar jag på: Borgen säsong 3 – jag harvar vidare. Jag gillar den fortfarande och ser fram emot säsong fyra. Men jag har så extremt sällan lust att titta på TV! Jag vill hellre läsa på balkongen, simma i sjön eller dricka kalla drycker med vänner i någons trädgård. Om jag skulle få TV-sug, så finns det en andra säsong av “Kärlek och anarki” samt en ny säsong av “Peaky blinders”. Vilken säsong det är i ordningen har jag ingen aning om, men jag tror inte att jag kan låta bli att se den, inte ens om den går på tomgång. 
  • tänker jag på: om min hälsporre ska fortsätta sin reträtt… Jag vågar nästan inte ens skriva det pga jinxa, men det känns just nu riktigt bra. 
  • längtar jag efter: sommarpaus – jag har inte semester hela juli och augusti, men jag har ledigt från undervisningen. Och alla som vet hur det är att undervisa, vet att man behöver paus ibland för att ladda de där omtalade batterierna och för att även i fortsättningen kunna vara en engagerad och påhittig lärare som man vill vara. 
  • äter jag: körsbär, jordgubbar och vattenmelon. Och persikor, i alla former. 
  • önskar jag mig: lite inspiration men mycket sittfläsk. Det är det som behövs för att avsluta läroboken “Stockholms-noveller”.  Deadline oktober -22. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *