LISTOR

Carina i augusti

Det här

  • läser jag: Rachel Cusks trilogi “Konturer”, “Transit” och “Kudos” har jag sparat tills jag har semester. Det känns lite som innan jag läste Olga Tokarczuk första gången. Nyfiken, men full av respekt. Är det här verkligen något för mig? Kommer jag att förstå och kunna tillgodogöra mig litteratur på den här nivån? Efter två kapitel i “Konturer” är bara nyfikenheten kvar. Vart ska hon ta mig? Vad händer? Ge mig mer! 
  • har jag på vänt: eftersom jag råkade göra en liten vända in på en tysk bokhandel när jag hade ett ärende nere i stan, har jag Lily Brett “Chuzpe” och “Der Brand” av Daniela Krien på vänt. Lily Brett är en gammal favvis som dök upp i mitt huvud när jag sorterade om några av husets bokhyllor, så när den låg och läskades i en exponerad hylla fick den direkt hänga med. När jag sa till bokhandlaren, att jag vill läsa mer på tyska, tänkte jag på tyska författare. Han tolkade det dock annorlunda och gav mig även Charlotte Woods “Ein Wochenende” som visserligen var på tyska, men av en australisk författare, översatt från engelska. Daniela Krien däremot, motsvarar det jag hade tänkt när jag stegade in i affären. En av tre, inte så dumt, va? 
  • lyssnar jag på: helst ingenting, faktiskt. Jag har semester, träffar vänner och familj som jag inte har i min vardag. Då pratar jag hellre med dem än lyssnar på Lena Ph eller någon av de andra sommarpratarna. 
  • tittar jag på: inget här heller, men jag funderar fortfarande på att  börja med “Peaky Blinders” säsong 211 eller vilken det nu är i ordningen. För gamla tiders skull, liksom. Jag är förresten färdig med sista säsongen av “Borgen” och den kan jag ju smälta ett tag till, eftersom den var väldigt, väldigt bra. 
  • tänker jag på: att det är skönt att ha semester. 
  • längtar jag efter: att kunna skörda mina första egna tomater! Och att få så lite sallad och kanske några höstblommor i min nya odlingslåda i Hamburg.
  • äter jag: belgiska praliner och marockanska småkakor varvat med lite salta chips. Och moules frites! En vecka i Belgien sätter spår… Det får bli en uppryckning på matfronten när jag kommer härifrån!  
  • önskar jag mig: ett hyllplan till, till min nya vita Billy-bokhylla, så kanske böckerna i gästrummet aka läsrummet blir färdig sorterade innan snön faller. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *