LISTOR

20 snabba om sommaren

Den här “20 snabba” har jag snott av den finfina bloggaren Linda, se hit för hennes svar! Jag har precis som hon gjort, markerat mina val och det vore roligt om även du gjorde det. Välj mellan två alternativ och tänk snabbt!

Nu kör vi!

rån eller bägare? Alltid rån, eftersom pappbägaren genererar mer skräp. Och rån är dessutom gott, tycker jag. 

mjukglass eller kulglass? Mjukglass i  Sverige, kulglass i Tyskland.

sjö eller hav? Varför måste jag välja? Jag vill ha båda! 

stad eller strand? Jag älskar att bada och simma utomhus, men har väldigt lite tålamod med strandhäng. Om jag åker på semester väljer jag helst en stad. Allra bäst är det ju om man kan kombinera stad och bad, som i Tarragona förra sommaren. 

vitt eller rosé? Jag gillar en kall grauburgunder mer än en rosé, men eftersom det är min man som handlar hos oss, blir det mest rosé som serveras på sommaren. 

deckare eller feelgood? Jag har faktiskt börjat lära mig uppskatta en god feelgood under de senaste åren, men om jag måste välja blir det ändå deckare.

pocket eller e-bok? Inget går upp mot en sliten pocketbok med hundöron, markeringar och understrykningar. Jag blir alltid latent stressad av e-böcker och tror att någon ska koppla bort strömmen eller att e-boken mirakulöst bara ska försvinna innan jag läst klart.  

ljudbok eller poddar? Jag lyssnar gärna på poddar när jag lagar mat, promenerar eller stryker, eftersom det inte gör så mycket om jag inte har full koncentration hela tiden. Ljudböcker gör att jag glömmer gratängen i ugnen, går vilse eller bränner hål i kläderna – eller så missar jag hälften av boken. 

äta ute eller äta inne? Hemma i Hamburg gäller frukost och förmiddagskaffe på framsidan, alla andra måltider på baksidan. Åtminstone mellan april och oktober!

sol eller skugga? Det måste ju finnas sol för att det ska bli skugga, så jag väljer båda! 

fotbolls-EM eller friidrotts-VM? Inget av dem! Jag tycker att det är ap-tråkigt att titta på sport. Har alltid tyckt och kommer förmodligen alltid att tycka det.

badare eller badkruka? Ingen tvek på den inte! 

läser mer eller mindre på sommaren?  Jag tror att jag läser ungefär lika mycket hela tiden, men på sommaren har jag oftast mer ledigt och då blir det lite mer läst, helt enkelt. 

hemma eller borta? Jag älskar att vara hemma i Hamburg med min man, men ibland måste jag få åka hem till Svenljunga  och hänga med släkt och vänner också. Men hemma, är alltid bäst! 

läslistor eller fri läsning? Mina läslistor gäller mest som inspiration och för att komma ihåg när jag hör något intressant. Men sedan finns det ju listor för bloggen  Dagens bok och SWEA-tidningen Forum vill ha ett boktips för barn, ungdom och vuxen fyra gånger om året. Jag måste ha listor för att hålla ordning på det, men i princip är jag mer inne på fri läsning! 

planera eller vara spontan? Jag vill helst vara spontan och kunna flänga iväg på en spontan weekendresa lite när andan faller på och nu när jag inte har små barn längre, är det ju lättare. Men jag har ju fortfarande ett jobb som måste skötas, och eftersom vi ofta har kurser på helgerna, så ger mitt liv inte jättemycket utrymme för spontana resor… 

Emma Hamberg eller Emily Henry Eftersom jag var tvungen att googla Emily Henry, får det bli Emma Hamberg som jag faktiskt läst en del av och alltid gillat. 

vattenmelon eller honungsmelon? Alltid! 

bubbligt eller stilla vatten? Jag gillar båda lika mycket, tror jag. 

Anders de la Motte eller Anders Roslund? Den förste har jag aldrig läst, den andre skriver för realistiskt så av hans böcker får jag mardrömmar.  Alltså väljer jag Anders Johansson som tillsammans med Måns Nilsson alltid får mig att skratta! 

2 Comments

  • malin

    Fotbolls-EM eller friidrotts-VM? Inget av dem! Jag tycker att det är ap-tråkigt att titta på sport. Har alltid tyckt och kommer förmodligen alltid att tycka det.

    Har du provat att titta på orientering på TV? Fantastisk TV-sport. Oväntat eller hur! 🙂

    • Carina

      Jag är uppvuxen i ett hem där det tittades mycket sport, även orientering. Och nej, jag blev inte fångad av det heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *