RECENSIONER

Ragnar Jónasson: Mörkret / Ön / Dimma / Vit död

Det här är en av de mest eleganta deckarserier jag någonsin läst. Den vänder allt vi har lärt oss om berättande upp och ner och ut och in – och det här blir en extremt kort text, för att jag vill absolut inte råka spoila något av misstag

Jag älskar att huvudpersonen Hulda Hermannsdóttir är en halvgammal, ensam och lite bitter tant strax innan pensionen, som tycker att hon stött emot glastaket alldeles för tidigt. Min enda invändning är att männen i serien ibland kan vara lite mer än lovligt träigt skildrade. 

Hela serien utspelar sig på Island – bara en sån sak! Dit skulle jag verkligen gärna vilja åka och den här serien spär på min nyfikenhet.  

Läs böckerna helst i ordning, rekommendera dem till alla dina vänner och spoila för guds skull inte!  


Författare: Ragnar Jónasson

Översättare: Arvid Nordh

Titel:  Mörkret / Ön / Dimma / Vit död

Utgivningsår: 2015 / 2016 / 2017  / 2019 

Förlag: Modernista

Språk: svenska

Betyg: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *