LISTOR

Carina i november

Det här

  • läser jag: sedan över en vecka kämpar jag på med  “Debutant” av Sergej Lebedev. Jag tror att den är bra, men jag är så trött på kvällarna att det inte blir mer än något enstaka kapitel. Och då är det svårt att hålla reda på vem som är vem… 
  •  har jag på vänt: förutom de där böckerna jag inte kunde låta bli i Akademibokhandeln i förrförra veckan, så hoppas jag att ett bokpaket från Dagens bok väntar där hemma.  
  • lyssnar jag på: “Agnes Wold avlivar hälsomyter” Det har har blivit något av en besatthet, måste jag erkänna. Jag är inne på min tredje vecka i Sverige och när jag ska somna ensam, utan min man, är det så himla skönt att lyssna på Agnes Wold. Hon är tvärsäker om allt från immunförsvar till positivt tänkande, på ett sätt som gör att världen känns helt hanterbar just i insomningsögonblicket. Det är mycket sällan jag är vaken en hel episod, så om jag lärt mig något, tvivlar jag på.  
  • tittar jag på: i förra veckan när jag var hos mina föräldrar tittade jag på “Bonde söker fru” och det tänker jag inte göra om. Maken till dummare program har jag då aldrig sett! Jag tittade också på “Vem bor här?” och det tyckte jag var riktigt charmigt. Inte charmigt nog att börja följa, men charmigt nog att tycka att det var en trevlig stund i tv-soffan. 
  • tänker jag på: om köket hinner bli klart i nästa vecka innan det ramlar in fem partysugna svenska ungdomar på torsdag…?
  • längtar jag efter: att få komma hem! Hem till min man i Hamburg, till vårt hus och min egen säng.
  • äter jag: smörgåsrån från Göteborgskex med bregott havssalt.
  • önskar jag mig: att mamma snart ska vara pigg igen efter förkylningen som jag smittade henne med i förra veckan!