RECENSIONER

Sergej Lebedev: Debutant

Nej, den här behöver ni inte läsa. Inte om ni inte är extremt intresserade av ryska avhoppare och vedergällning från sovjetstatens tentakler. Jag trodde att jag var det, men jag hade fel. 

Jag måste dock erkänna att jag hade en extremt trött period när jag läste den här och kämpade lika mycket mot sömnen som med att hålla intresset uppe när jag satte mig ner för att läsa. Det var inte helt enkelt, ska jag säga. Jag måste tydligen vara helskärpt för att hålla isär de ryska namnen och få koll på hur de hänger ihop med varandra. 

Det enda som räddar den här från katastrofbetyg är att temat ÄR intressant och att Sergej Lebedev lyckas med att låta vissa av protagonisterna träda fram och bli mänskliga. Dock inte tillräckligt mänskliga för att jag skulle kunna hålla mig vaken en extra halvtimme.  

Nu behöver jag akut läsa något skojigt. Eller någon enkel, orealistisk deckare!  


Författare: Sergej Lebedev

Översättare: Nils Håkansson

Titel:  Debutant

Utgivningsår: 2020

Förlag: Nilssons förlag

Språk: svenska 

Betyg: 2/5