LISTOR,  OM OSS

Carina i februari   

Det här

  •  läser jag: “Der Fremde” av Albert Camus inför nästa boksnack med bokcirkeln “Läsa jorden runt”. Dessutom läser jag “Kring denna konst” av Stina Wollter, men det kommer att ta tid. Jag bläddrar, tittar på bilderna och läser lite, mest när jag känner att jag behöver en varm famn att krypa in i. 
  •  har jag på vänt: “Der Fall Meursault – eine Gegendarstellung” av Kamel Daoud är den boken vi egentligen ska prata om i bokcirkeln, men eftersom den bygger på Camus klassiker så bestämde jag mig för att först friska upp mitt minne med den innan jag börjar på den här. 
  • lyssnar jag på: tillsammans med min syster och min mamma lyssnar jag på Frida Skybäcks roman “Bokhandeln på Riverside Drive”. Det är lite segt just nu eftersom mammas platta inte funkar och vi väntar på att hon ska komma ikapp innan vi kan prata om vad vi hört hitintills och sedan fortsätta. 
  • tittar jag på: jag har just avslutat en TV-serie på ARD som heter “Bonn” och utspelar sig där under 50-talet. Politik i “Wirtschaftswunderland”, kärlek, hämnd och det hela strösslat med gamla nazister och faktiskt en viss verklighetsbakgrund gjorde min stickkvällar riktigt trevliga. Jag hoppas på en fortsättning!     
  • tänker jag på: om det inte är dags att skrota betygen här på bloggen. Jag tycker att det är svårt att vara rättvis och tycker själv att texten i recensionerna är viktigare. Vad tycker ni som läser? Är betygen viktiga?
  • längtar jag efter: VÄRME! Hamburg är kallt och blött och blåsigt. Inomhus sparas det på gas och jag fryser halvt ihjäl i mitt arbetsrum.  Men just i dag, var det faktiskt soligt och torrt – det var härligt.
  • äter jag: en god lunch varje dag är det bästa nyårslöfte jag någonsin haft! Denna veckan är temat svensk husmanskost och herregud så gott det var med potatismos! 
  • önskar jag mig: en el-cykel! Jag har provcyklat flera stycken men vet inte om jag blivit klokare av det. Det enda jag verkligen vet är ATT jag vill ha en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *