LISTOR

Det ska vara deckare i påsk

I år bestämde jag mig för att köra klassiskt, det vill säga deckare, i påsk. Jag var så in i Norden taggad att jag inte ens kunde vänta till påsk utan startade redan ett par dagar tidigare! Men så hann jag med ett helt gäng också.

Liza Marklund: Kallmyren

Den här har jag redan skrivit utförligt om på Dagensbok.com, så här fattar jag mig kort.

“Kallmyren” var inte en värdig uppföljare till “Polcirkeln” som mot förmodan tog mig med storm. Den här deckaren var i bästa fall en mellanklassdeckare: halsbrytande vändningar som syddes ihop på ett acceptabelt sätt.   


Författare: Liza Marklund

Titel:  Kallmyren

Utgivningsår: 2022

Förlag: piratförlaget

Språk: svenska

Ragnar Jonasson: Snöblind

Det här ska vara del 1 i serien “Det mörka Island” och oavsett hur många delar den serien kommer att få: jag tänker läsa alla. Ragnar Jonasson bygger upp spänning med små medel, han litar på läsaren och jag älskar att han har en feministisk touch på sina historier. Och miljön är helt oemotståndlig! Jag har aldrig varit på Island, men skulle verkligen, verkligen gärna åka dit (om jag slapp flyga…). I brist på reella besök, tänker jag fortsätta att läsa allt Ragnar Jonasson skriver. Det tycker jag att du också ska göra. 


Författare: Ragnar Jonasson

Översättare: Arvid Nordh

Titel:  Snöblind

Utgivningsår: 2021

Förlag: Modernista

Språk: svenska

Malin Persson Giolito: I dina händer

Man kan lita på Malin Persson Giolito. Den här gången tyckte jag att hon hade en ganska lång startsträcka, men när det väl tar fart förlåter man henne allt. Det skulle inte förvåna mig om det här också blir en Netflix-serie. Jag skulle definitivt titta.   


Författare: Malin Persson Giolito

Titel:  I dina händer

Utgivningsår: 2022

Förlag: Wahlström & Widstrand

Språk: svenska

Anton Marklund: Under falkens vingar 

En utförlig text om den här kommer i onlinemagasinet Forum framöver. Men jag kan i alla fall säga att det inte är ofta som en socionom får spela huvudrollen i en deckare. Att Ramona Lindh dessutom är klärvoajant på ett sätt som inte får mig att slå bakut, är sannerligen en bedrift. 


Författare: Anton Marklund

Titel:  Under falkens vingar 

Utgivningsår: 2022

Förlag: Norstedts

Språk: svenska

Malin Sanglert: Det andra arvet 

Ja, låt gå för att påsken redan är slut, men jag är i deckarflow så jag räknar in även den här i min påsk-kavalkad. Jag har bara börjat och det är ett recensionsexemplar för dagensbok.com. Jag tror att texten är planerad till början av maj. Då har jag både hunnit läsa och skriva klart en text. De första 64 sidorna har jag inget att invända mot.  Spänningen byggs upp och jag är med på tåget.  


Författare: Malin Sanglert

Titel:  Det andra arvet

Utgivningsår: 2022

Förlag: Bokfabriken

Språk: svenska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *