LISTOR,  OM OSS

Carina i december 2023

Igår var jag på fest och då blev jag lite suddig på bild men jag var glad och hade skoj.

Det här:

  •  läser jag:  Nobelpristagaren och novellförfattren Alice Munros enda roman Kvinnors liv.  Och det är sannerligen inte hennes fel att jag inte sträckläser, hon är lika bra som alltid. Det är jag som är splittrad och inte kan koncentrera mig. Är det en lässvacka, tro
  • har jag på vänt: En hel bokvagn, som vanligt! Men mest sugen är jag att grotta ner mig i en deckarserie, den där Strindbergs-serien av Kristina Ohlsson eller kanske Maggie O´Farrells Lucrezias porträtt som jag egentligen sparat för att få läsa i lugn och ro på jullovet.
  • lyssnar jag på: mest poddar, som vanligt. Ny favorit, något av en guilty pleasure,  är Titti Schulz och Ebba Kleeberg von Sydows podd som heter Monarkerna. En halvtimmes snack om kungligheter var något som jag halkade in på mer av misstag än av genuint intresse och jag hade verkligen inte kunnat tänka mig att jag skulle gilla det. En guilty pleasure är det, eftersom jag egentligen är totalt ointresserad av både vårt eget och andras kungahus och i själ och hjärta tycker att det är djupt odemokratiskt med monarki. Men det är något med sättet som Titti Schulz och Ebba Kleeberg von Sydow presenterar det hela på som gör att jag gillar att lyssna.
  • tittar jag på: tröttnade på dokumentären om Beckham och Posh efter ett avsnitt, inte för att den var dålig, snarare för att fotboll och England inte intresserade mig tillräckligt mycket för att sätta på TV. Häromkvällen såg vi ett avsnitt av William Spetz serie Tore och den fångade mig betydligt mer!
  • tänker jag på:  hur ska jag överleva fram tills uppesittarkvällen, som jag ser orimligt mycket fram emot. Men innan dess ska det undervisas, skrivas och resas både söderut och norrut och däremellan hem igen
  • längtar jag efter:  här finns bara ett ord: JULLEDIGHET!
  • äter jag: raclett! Säsongen ärinledd och nu finns det ingen hejd längre.
  • önskar jag mig: julefrid med bok, kanske pussel och en eller annan slurk av den hemgjorda glöggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *