LISTOR,  OM OSS

Carina i maj 2024

Det här

  •  läser jag: Svenska äpplen och äventyr av Erik Lindman Mata är en sann kamp! Jag har fått den recensionsexemplar från Dagens bok och det är inget jag valt själv efftersom jag är genuint intresserad av äpplen. För det är jag inte. Det kommer att bli en text som kommer att publiceras i juni, men jag är ganska säker på att jag egentligen inte är rätt person att skriva den.
  •  har jag på vänt: de två böckerna som jag tröstköpte häromdagen, Marschlande av Jarka Kubsova och Intimitäten av Katie Kitamura samt Allegro Pastell av Leif Panduro som min man på mitt uppdrag lånade från bibblan idag. 
  • lyssnar jag på: Hjärtat av Daniel Bergman och äntligen har jag hittat en uppläsare som jag står ut med! Daniel Bergman läser sin egen bok och det är intressant, personligt och extremt hjärtknipande. Text kommer på bloggen så fort jag är klar. 
  • tittar jag på: Rostiga roadtrips är det enda jag kan uppbringa något intresse för. Det är en charmig serie där komikern Anders Ankan Johansson och hans kompis Valle köper skruttiga bilar och kör med dem till de platser där de en gång byggdes. På vägen dit passar på att se så mycket som möjligt. Det är som sagt charmigt, informativt och ganska galet i en oemotståndlig blandning. Behöver du piggas upp? Kolla Rostiga roadtrips 
  • tänker jag på: att jag tydligen blivit en gym-person. Igen, skulle man väl kunna säga. I mitt förra liv, det som jag levde typ innan millennieskiftet, var gymmet centralt. Jag var där minst fyra gånger i veckan, ofta dubbla pass. Där är jag inte just nu och jag tror inte att jag kommer dit igen, men jag känner ju att det är bra för kroppen att jobba med vikter och inte bara promenera och simma.   
  • längtar jag efter: solen! Det har varit alldeles för lite av den i april, tycker jag. Sjön är fortfarande inte mer än typ elva grader och det är för kallt för längre simturer.   
  • äter jag: sparris! Det bästa med att bo i Tyskland är tveklöst sparris-säsongen. Jag älskar vit sparris, gärna med hollandaisesås eller bara skirat smör. Om jag får en färskpotatis eller två till, så är jag i den kulinariska himlen! 
  • önskar jag mig: att mina människor ska må bra och få vara friska. Det har varit för mycket sjukdom, död och begravning den senaste tiden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *