LISTOR,  OM OSS

Carina i juli 2024

Det här

  • läser jag: Carson McCullers Das Herz ist ein einsamer Jäger som jag fick i present av min kompis Katrin. Hon har litterärt en förkärlek för amerikanska män men det är tydligt att en eller annan kvinna också slinker med när hon försöker övertyga mig om “the american novel”. Jag läser plikttroget, men det fångar mig bara delvis och jag kommer inte att minnas den om någon frågar mig om ett år. Eller ens i nästa vecka, misstänker jag. 
  • har jag på vänt: jag vågar nästan inte titta vad som döljer sig i bokvagnen. Jag fyller på korgarna mer än jag läser, känns det som. Snart börjar min undervisningsfria tid och jag ska till och med ha semester, då vill jag äntligen läsa något på engelska, kanske Burnt Shadows av Kamila Shamsie som jag fick av den litteraturstuderande sonen för en halv evighet sedan.  
  • lyssnar jag på: sedan i morse lyssnar jag på Kerstin Ekmans Mordets praktik från 2009. Temat “Doktor Glas” intresserar mig och Krister Henriksson är en stabil uppläsare, så det kommer nog att bli bra.
  • tittar jag på: igår hittade jag en ny serie på SVTplay Curry med korre där Malin Mendel träffar utrikeskorrespondenter. Först ut var Cecilia Uddén i Kairo och sedan var det Elin Jönsson i Ukraina. Det kommer ytterligare fyra avsnitt och dem ser jag fram emot redan nu!  

  • tänker jag på:  hur fort tiden går! Det första halvåret av det här året har redan gått och jag fyller snart 59 år. Det är ju inte så länge sedan det var nyårsafton och det känns faktiskt inte heller så länge sedan jag var 25 och tog examen från socialhögskolan. 
  • längtar jag efter: att få rå mig själv! Jag längtar efter att få vara hemma och sortera böcker, läsa, skriva, sy och bara göra det jag har lust med. Kanske bjuda vänner på middag, äta frukost på café med min man eller cykla till en sjö. 
  • äter jag: persikor och nektariner! Särskilt de där platta persikorna som jag tror heter bergspersikor älskar jag.
  • önskar jag mig: mindre regn och mer sol!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *