LISTOR,  OM OSS

MAJ: Månadsuppdatering för Carina

När månaden maj börjar, ser statusläget hos Carina ut så här. 

Det här

  •  läser jag: “Übermenschen” av Juli Zeh – tack Lotta för att du lånade ut den! Juli Zeh har en särskild plats i mitt hjärta – och på bloggen. Se fram emot en recension framöver! 
  • har jag på vänt: jag väntar på ett bokpaket från Bokus i Sverige – det av mig enda kända företag som utan att knota skickar böcker utomlands. Jag var tvungen att beställa läroböcker till jobbet, och då får man faktiskt även beställa lite till sig själv. Jag beställde bland annat kokboken “Kaosvego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo, som jag tror ska förändra mitt vardagslunchliv till det bättre. 
  • lyssnar jag på: “Fejden” i P4. När en av favoritpoddarna “Skäringer/Mannheimer” lades ner, var jag glad att jag redan hade upptäckt Anna Mannheimers sidoprojekt. Tillsammans med bonussonen Hector utsätter de varandra för en fruktansvärt rolig familjefejd, om vem som vet mest. Jag älskar att Anna här får möjlighet att breda ut sig och ta mer plats än i podden med Mia Skäringer.  
  • tittar jag på: Shtisel, Shtisel, Shtisel. Nyheter om världsläget och Corona? Inte så länge det finns Shtisel-avsnitt kvar! Jag drömmer om Akiva Shtisels förlovning, jag vill äta omelett med gurkbitar och tomatskivor och jag kväver en impuls att rabbla den obligatoriska judisk ortodoxa välsignelsen innan jag tar en slurk vatten. Netflix-serien Shtisel handlar om en judisk ortodoxa familj i Jerusalem. De talar mestadels hebreiska men när de slänger ur sig en mening eller två på jiddisch, då fattar jag ofta vad de säger, eftersom det är väldigt likt tyska. Jag ser den för övrigt i versionen med tysk text.  
  • tänker jag på: hur jag ska bära mig åt för att komma upp till Sverige. Föräldrarna är vaccinerade och jag har inte träffat dem sedan i oktober. Men ska jag åka tåg eller ta bilen? Ska jag ta corona-test här i Hamburg eller när jag kommer till Sverige? Hur lång karantän kommer jag att ha i Sverige? Är det moraliskt riktigt att utsätta min vän Nina och hennes familj för att ha mig i karantän? Och hur blir det när jag kommer hem till Hamburg igen? De flesta av dessa frågor, kan jag inte ens få svar på just nu, eftersom bestämmelserna ändras mest hela tiden. Men det är ändå det jag tänker på. Mest hela tiden, faktiskt.    
  • längtar jag efter: att få kramas! Gå på fest och mingla, träffa en massa människor och dansa utan att tänka på virus och utegångsförbud.
  • äter jag: vid den här tiden på året börjar det bli okej med åtminstone en kall måltid om dagen för mig. Solen kommer tillbaka och det blir varmare, då går det bra att äta sallad till lunch. Häromdagen testade jag en sallad med “grünkern”, en slags omoget, rostat dinkelkorn, och det blev grymt gott! Grymt gott, även om det luktade som om jag kokade hö på spisen när jag kokade säden till salladen. Men det blev matigt och tuggigt, precis så som jag gillar det. 
  • dricker jag: förutom earlgreyte med oatly barista som jag dricker året runt, så har jag börjat längta efter Aperol Spritz i motljus. Traditionellt är det solnedgångsdrinken med min vän Angela på Marstrand, men i brist på Marstrand och mestadels i brist på Angela, så funkar det med utsikt över radhusområdet i Wandsbek. Men om jag har riktig tur så tittar grannen Lotta förbi och då blir drinken veckans höjdpunkt.  
  • önskar jag mig: att solen ska värma min sjö till något mer än 12 grader, så att jag kan starta sim-säsongen på riktigt!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *