LISTOR,  OM OSS

Juni: Månadsuppdatering för Carina

När månaden juni började, såg statusläget hos Carina ut som följer: 

Det här

  •  läser jag: 

ALLT och det FORT! Jag har redan kastat mig in sommarens läsflow och läser så att dammet yr från bokvagnen. Idag de sista sidorna av Celeste Ngs “Säg inget om Lydia”, igår Nina Lykkes “Nästa – en läkarroman” och vad det blir imorgon vet jag inte än. 

  • har jag på vänt:

innan jag läser Elin Cullheds “Eufori, tänker jag läsa om Sylvia Plaths “Glaskupan”. Den läste jag senast 1987 så jag behöver definitivt uppdateras. Jag är väldigt nyfiken på “Eufori,  särskilt sedan jag fick klart för mig att det är samma Elin som jag lyssnade på en gång med andra svenskalärare i Tyskland för ett par år sedan. Då hade hon just skrivit ungdomsboken “Gudarna” som jag läste, men var lite tveksam till, om jag minns det hela rätt. 

  •  lyssnar jag på:

podden “Fråga Anders och Måns” som inte är det stalltips jag trodde när jag av en tillfällighet hörde dem på radion en gång förra sommaren. Jag skrattar högt och hysteriskt åt den härliga blandningen av vetenskap och totalt nonsens.

  • tittar jag på:

mest på min stickning faktiskt. När jag var i Sverige köpte jag garn och började sticka på en kofta till mig själv. Nu är det så pass länge sedan jag stickade med någon vidare ordning, så jag måste koncentrera mig på det och då spelar det ingen som helst roll vad som går på TV. Det kan till och med vara sport. Bara de inte är alltför högljudda! Det är något med gnisslande basketdojor på gymnastikgolv som får mig att vilja se blod. Eller slippa se fler bollar? 

  • tänker jag på:

om vi verkligen kommer att kunna åka till Spanien? Vi har planerat en familjesemester med båda barnen i Tarragona och alla som har vuxna barn vet hur osäker en sådan planering är. Nu tillkommer dessutom corona-läget, som grädde på moset.

  • längtar jag efter: 

att kunna åka till IKEA och köpa golvplattor av trä till min läshörna på balkongen. Och ett parasoll vill jag också ha, så att inte jag blir stekt i eftermiddagssolen och min hud krullar av kroppen som på en välgrillad kyckling. Så kändes det faktiskt i lördags! 

  • äter jag:

efter att ha bakat pizza med citron i fredags och gjort “koreansk potatis” i söndags vill jag aldrig äta något annat. Förutom vit sparris då, så länge säsongen varar här i norra Tyskland. 

  • önskar jag mig: 

att mina plantor i trädgården ska ta sig, att mina frön ska komma upp och att det hela ska utveckla sig till ett prunkande växtparadis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *