LISTOR

Carina i september

Det här

 •  läser jag: Silvia Avallone “En vänskap” som jag fick av mina barn i födelsedagspresent. Jag har precis börjat, men jag vill helst bara vara i fred och läsa vidare. Jag gillar tonen, stämningen och påminns (förstås!) om Elena Ferrantes underbara Neapelkvartett. 
 •  har jag på vänt: först och främst “Jakobsböckerna” av Olga Tokarczuk, men den tror jag får vänta tills nästa gång jag har lite längre semester. Typ till julledigheten. Annars väntar jag på ett bokpaket från Dagens bok, som förhoppningsvis innehåller andra delen i Liza Marklunds nya deckarserie, “Kallmyren”. När den kommer, då släpper jag allt! 
 • lyssnar jag på: det gamla vanliga: ekot, Europapodden, ndr-info (nordtyska svaret på P1) och kanske en eller annan bokpodd.
 • tittar jag på: efter tips från Enligt O började maken och jag att se på “The Flight Attendant” häromkvällen. Jag tror att jag gillade konceptet mer än vad han gjorde pga orealistiskt. Och att han har svårare för det absolut självdestruktiva draget hos huvudpersonen!  
 • tänker jag på: valet i Sverige. KAN man ens tänka på något annat, än att tydligen var femte röstberättigad i Sverige planerar att rösta på ett främlingsfientligt parti? Och vart tog klimatfrågan vägen? Hur är det möjligt att den inte ligger allra högst upp på alla partiers agenda?   
 • längtar jag efter: mitt nästa bad! Det är fördelen med att bo så långt söderut som i Hamburg: sommaren varar längre. Sjön är fortfarande varm och badgästerna blir allt färre. Härliga tider, alltså! 
 • äter jag: det som finns i kylskåpet aka det som min man handlar. Jag har inte riktigt orkat engagera mig i matlagning sedan jag kom hem från semestern. Jag önskar att jag hade kunnat skriva “indiskt”, eftersom jag har en indisk kokbok liggande i köket som jag ska skriva om till Forum, vad det lider. Men det är väldigt svårt att recensera en kokbok om man inte har använt den… 
 • önskar jag mig: att min son ska börja kommunicera per telefon igen.

2 Comments

 • KareNINA

  Som vi säger här i min familj: man ångrar aldrig ett dopp! Härligt med varmt vatten ända in i september.
  Vi ska ju läsa Jakobsböckerna tillsammans sen december. Glöm inte det 😀
  Jag brukar undvika ytligheter men kan inte låta bli: jag älskar ditt hår.
  Trevlig helg!

  • Carina

   Aldrig att jag glömmer att vi ska läsa “Jakobsböckerna” tillsammans!
   Och tack för komplimangen – och trevlig helg!