OM OSS

Carina i december

Det här

 •  läser jag: “När bergen sjunger” av Nguyen Phan Que Mai och så läser jag om en av min ungdoms klassiker: “Räddaren i nöden” av J.D. Salinger. Omläsningar är som bekant lite av comfortfood, för mig.
 •  har jag på vänt: “Jakobsböckerna” av Olga Tokaczuk som jag ska läsa tillsammans med bokbloggaren Karenina med start i december. Än har vi inte riktigt bestämt hur vi ska gå tillväga, men det kommer! 
 • lyssnar jag på: “Värma händer” av Katarina Widholm i bokklubben “elvan” med mor och syster. Det har gått lite knackigt eftersom mammas platta inte riktigt har varit med i matchen, men nu hoppas jag att vi kommer igång ordentligt! Vi lyssnar på ett par kapitel och sedan pratar vi om det, så det gäller att vi är synkade. 
 • tittar jag på: femte säsongen av “The Crown” och det här är inte alls lika njutningsfullt som de fyra första säsongerna. Det här är lite för nära i tid, de flesta som porträtteras lever ju än och känns lite som om man olovandes läser någons hemliga dagbok. Men att inte titta är inget alternativ, så det är bara till att “stay calm and carry on”.
 • tänker jag på: vilken läsutmaning jag ska hitta på till 2023. Årets #10omläsningar22 blev inte en sådan braksuccé som jag hade trott. Hitintills har jag läst sex av tio och det är väl inte så tokigt och jag hinner nog läsa ut “Räddaren i nöden” innan vi skriver 2023, men att gå i mål på tio det blir det inte tal om. 
 • längtar jag efter: energi! Den senaste infektionen, som visade sig vara covid, i kombination med en alldeles för hög arbetsbelastning under en lång tid tar ut sin rätt och jag är intill döden trött hela tiden. 
 • äter jag: lussekatter, men bara hembakade. De ska vara riktigt gula och saftiga. Torra och beige undanbedes, vänligt men bestämt.
 • önskar jag mig: att ha det lugnt och vara hemma, gärna med familj och vänner. 

4 Comments

 • Tantaugusta

  Så roligt att läsa dina svar och tänka att vi tycker så olika. Jag har aldrig förstått Salinger och jag föredrar köpta lussekatter alla dagar i veckan 😊. Men jag håller helt med om behovet av ny energi. Phu, det är ganska tungt just nu..

  • Carina

   Att läsa Salinger är som att hälsa på mitt yngre jag. Jag är inte säker på att jag hade älskat Salinger idag, om jag inte hade gjort det som äldre tonåring.

 • Gunilla Hagman

  Håller med! Lussekatter skall vara gula och hembakade :)! Hoppas jag hinner baka snart jag också!
  Det är det där med energin… men för min del är det väl bara att jag får bestämt mig för att och när!
  Hoppas du snart kan ta det lugnare, umgås och samla energi!!