LISTOR

Carina i april

Det här

 •  läser jag: 

Jag slalomläser “Borstal Boy” av Brendan Behan och “Till sängs med Frida” av Slavenka Drakulic. När jag är klar med dem kan jag  haka av Irland och Kroatien i min EU-läsning. Det är nog det roligaste läsprojektet jag någonsin haft! Tack än en gång Hanna, att du fick in mig på spåret.

 •  har jag på vänt:

“Kallmyren” av Liza Marklund, andra delen av Stenträsk-triologin och herreguuud, vad jag har längtat efter den. Det ska bli min ostörda påskläsning! Om jag kan hålla mig så länge, vill säga…

 • lyssnar jag på:

Eftersom jag mest lyssnar på svenska poddar, har jag aktivt försökt att hitta tyska poddar att följa. Jag har försökt med samhällspodden “Lage der Nation” med den gör mig mest deprimerad. Plötsligt märkte jag att jag zoomade ut och gick och tänkte på annat när jag hade de två hyperseriösa tyska männen i lurarna. Men jag ska försöka igen, det ska jag. Litteraturpodden “Laxbrunch” gick bättre – där snackar Anselm Neft och Nefeli Kavouras litteratur och de lyckades både fånga mitt intresse och hålla kvar det under hela programmet.

 • tittar jag på:

jag önskar att jag kunde säga “Händelser vid vatten”, eftersom jag är i Sverige och hade planerat att se serien när jag är här. Men jag har inte haft någon energi eller lust att kolla på TV alldeles ensam. Om jag inte jobbar, vill jag hellre umgås med familj och vänner! Eller promenera i skogen!

 • tänker jag på:

att jag har det himla bra, som är hemma i två länder. Och att det är extremt praktiskt för mig att kunna jobba i princip varifrån som helst! Sedan vi ställde om all undervisning till online, spelar det ingen större roll för eleverna om jag sitter i Hamburg eller Svenljunga.   

 • längtar jag efter: 

att få klippa av mig minst 30 cm hår och att få premiärbada i sjön hemma i Hamburg.

 • äter jag:

grovt bröd med bakad leverpastej med krispig saltgurka. Jag har utvecklat ett synnerligen osunt beroende av både leverpastej och saltgurka. Men det kunde ha varit värre, som mamma sa häromkvällen. Jag kunde ha blivit beroende av något som är betydligt skadligare för hälsan än just svensk saltgurka!

 • önskar jag mig: 

tid till att göra fint i trädgården och på balkongen. Jag hoppas att våren ska vara före mig i Hamburg och möta mig med sol när jag kommer hem den 6 april. 

2 Comments

 • Tantaugusta

  Låter ju hur gott som helst! Jag letar fortfarande efter det perfekta grova brödet till just leverpastejsmörgåsen.

  Tyvärr bjuder ju inte gamla Sverige på någon direkt vår men hoppas nu har det skönt ändå nu när du är hemma (?) på besök.

 • Carina

  Vi kan väl säga som så, att saltgurkan är betydligt bättre än vädret för tillfället. Men det finns naturligtvis andra fördelar med att vara i Sverige än vädret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *