LISTOR,  OM OSS

Carina i maj 2023

Det här

  • läser jag: i detta nu de sista sidorna av Olga Tokarczuks “Unrast” som på svenska heter “Löparna”. Tokarczuk representerar Polen i min EU-läsning och när jag är klar, kan jag bocka av det tolfte EU-landet. Jag har läst sakta, mestadels för att jag har haft väldigt mycket annat att göra, men också för att det inte lönar sig att hasta igenom Olga Tokarczuks böcker. Det finns alltid fler bottnar än man tror och nu när jag snart är klar, är jag faktiskt lite ledsen för att behöva lämna hennes litterära värld för den här gången. 
  • har jag på vänt: egentligen har jag Olja Savicevics “Adjö cowboy” högst upp i min läshög, eftersom vi ska snacka om den i bokcirkeln “Läsa jorden runt” nästa gång. Men om sanningen ska fram är jag inte jättemotiverad, eftersom jag inte vet om jag kan vara med. Och den duger dessvärre inte riktigt till EU-läsning heller, eftersom Olja Savicevic kommer från Kroatien och det landet har jag redan läst. 
  • lyssnar jag på: poddarna “Fråga Anders och Måns” och “Fråga Agnes Wold” får mig alltid på gott humör. Anders och Måns blandar trams med fakta på ett sätt som jag är mycket svag för och jag skrattar ofta högt rakt ut när jag lyssnar. Agnes Wold och Christer Lundberg lyssnar jag gärna på när jag ska somna, så det kan lätt ta en vecka eller så för att lyssna igenom ett program. Just nu är jag extremt (vår)trött!   
  • tittar jag på: när sonen var hemma över påsk, började vi titta på den franska Netflix-serien om gentlemannatjuven “Lupin” tillsammans. Men sedan sonen åkte hem till Växjö har jag faktiskt inte tittat på något alls. Dags att fortsätta med “Lupin” alltså! 
  • tänker jag på: kluriga frågor till tipspromenaden den 18 maj. Vi har traditionellt släktträff i Svenljunga på Kristi Himmelfärdsdagen så och i år. Den här gången är jag med och arrangerar vilken i princip bara betyder att man hämtar nyckeln till lokalen, ställer i ordning borden och hittar på några aktiviteter. En aktivitet den här gången ska bli en tipspromenad. 
  • längtar jag efter: att kunna simma utan våtdräkt. Jag simmar utomhus i vår lilla sjö sedan mitten av april, men utan våtdräkt blir det inte många meter. Med våtdräkt lyckades jag till och med simma till mig lite träningsvärk i veckan! 
  • äter jag: sparris! Den tyska sparrissäsongen har börjat och jag skulle kunna äta vit sparris varenda dag. Då och då går jag med på att variera kosten med grön sparris, men vit är allra bäst.
  • önskar jag mig: en snygg grön kavaj! Jag beställde en på Lindex när jag var i Sverige sist och slog även till på ett par passande byxor. Kavajen var för stor och byxorna för små. Nu har jag precis beställt en linnekavaj och dito byxor från Lands End och hoppas på bättre tur den här gången. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *