LISTOR

Carina i juni 2023

Det här

  •  läser jag: Sarek av Ulf Kvensler och den är precis lika spännande som jag hoppats! 
  •  har jag på vänt: jag fortsätter med mitt EU-projekt och härnärst står Tjeckien på tur med Jarka Kubsovas Bergland. 
  • lyssnar jag på: jag har gått ner mig i träsket “Historiepodden” med Robin och Daniel. Först hade jag svårt för både deras dialekter och deras mer än lovligt nördiga framtoning, men eftersom de teman de tog upp var intressanta och både min bror och en vän är slaviska fans, gav jag inte upp. Det finns extremt många avsnitt att lyssna på och temana är så vitt skilda som en djupdykning i den gamla punkikonen Nancy Spungens liv och en titt på hur unionsupplösningen mellan Sverige och Norge gick till. Nu kan jag säga att jag skäms för min första reaktion och tycker att jag var lite väl snabb att döma. Deras podd är faktiskt väldigt underhållande, lite nörderi skadar inte och det känns dessutom som om man lär sig något, och det är ju inte fel.  
  • tittar jag på: inte mycket, måste jag erkänna. Men jag har faktiskt fortsatt med Netflixserien “Lupin” som jag skrev om i förra månaden och tycker att den är charmig. 
  • tänker jag på: att jag är glad och tacksam för att dottern är tillbaka i samma land som jag är. Hon har varit på praktik sex veckor i Vietnam, men nu är hon hemma i Tyskland igen. 
  • längtar jag efter: att träffa ovan nämnda dotter! 
  • äter jag: vädret är fint och grillsäsongen har börjat vilket innebär att mannen bakar vridna baguetter och fixar det som ska grillas. Min uppgift är att se till att det blir några tillbehör. Jag älskar Ensalada Rusa som är en spansk potatissallad med tonfisk och det är en kärlek som delas av grillmästaren. Värre är det med den i mitt tycke oerhört goda kombinationen melon och feta samt allt med avocado. Då sitter han och petar ut de bitar han inte gillar och det gör mig på extremt dåligt humör. 
  • önskar jag mig: fortsatt fint väder, simning så ofta det går, cykelturer med min elcykel och att jag hittar böcker från Lettland och Estland. Litauen har jag redan flera förslag på. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *