RECENSIONER

Ilija Trojanow: Doppelte Spur

Ilija Trojanow, jag är ledsen men våra vägar skiljs åt. Det är inte du Ilija, det är definitivt jag. 

Du, du är smart och klarar att hålla alla trådar i denna ytterst komplicerade berättelse i vänsternäven samtidigt som du tar reda på fakta och skriver en bok med högern. Jag, jag fattar knappt vad det handlar om.

Du, du vet alltid vem som är vem, vem som behöver en pseudonym och vem som får heta som alltid. Jag, jag förstår inte skillnaden och undrar varför Kissinger får heta Kissinger när den jag tror är Donald Trump kallas för Schiefer Turm. Jag vet inte ens om du heter Ilija eller om du kanske också heter Boris som är det namn du ger din kollega för att skydda hans identitet. Eller så kanske du inte ens finns? 

Du, du vet hela tiden vilken stad, vilket kvarter och vilken byggnad vi befinner oss i. Jag, jag är nöjd om jag vet ungefär vilken kontinent vi är på.

Du verkar älska att hoppa mellan FBI och KGB. Jag hatar det inte ens, jag är bara totalt ointresserad.  

Men en sak kommer jag alltid att vara tacksam för, Ilija, och det är att du är född i Sofia och jag tack vare det kan bocka av Bulgarien på min EU-läsning.  


Författare: Ilija Trojanow

Titel: Doppelte Spur  

Omslag: Hauptmann & Kompanie Werbeagentur, Zürich

Utgivningsår: 2020

Förlag: S. Fischer

Språk: tyska

Betyg: 1/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *