LISTOR

Carina i januari 2024

Ojdå, det är visst ingen ordning på något på den här bloggen längre! Jag har totalt glömt bort att publicera var jag befinner mig när månaden startar. På bilden ser mig som partypingla på nyårsafton, tillsammans med min allra bästa vän sedan över 40 år, the one and only Nina!

Det här:

  • läser jag: för bokcirkeln ”Läsa jorden runt” läser jag australiern Kate Mortons roman Heimwärts. Först blev jag alldeles förskräckt när jag såg hur tjock den var (den tyska utgåvan har över 680 sidor!) eftersom jag inte kände mig särskilt sugen på familjedrama från Downunder. Men nu är jag på sidan 411 och kan inte påstå att det är trögläst.
  • har jag på vänt: allt det där jag hade tänkt att läsa under julen. Jonas Hassen Khemeris Systrarna till exempel. Och Agnes Lidbecks senaste All min kärlek som jag faktiskt är lite rädd för. Det är tydligen en berättelse från framtiden och det är ju som vi vet inte min bästa gren…
  • lyssnar jag på: jag har just upptäckt utbildningsradions dokumentärer och lyssnade häromsistens på en om operasångerskan Birgit Nilsson.
  • tittar jag på: efter att ha både ha påbörjat och avslutat miniserien om konstnärerna Karin och Carl Larsson på svtplay under en och samma kväll, fanns det bara en möjlig serie att hugga in på. Nämligen sista säsongen av The Crown. Nu har vi sett tre eller fyra avsnitt, tror jag.
  • tänker jag på: om det är riktigt friskt att vara så förtjust i att båda i iskallt vatten? Älskar vår badplats Ostende i Hamburg så mycket och även om simturerna är inte långa så här års så är de i gengäld extremt uppiggande.
  • längtar jag efter: vila och återhämtning. Jag måste bli bättre på det i vardagen. 
  • äter jag: förhoppningsvis mindre godis i januari 2024 än i december 2023.
  • önskar jag mig: att 2024 börjar bättre än 2023 slutade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *