LISTOR,  OM OSS

Carina i februari 2024

Det här

 • läser jag:  Iris Wolff Lichtungen, ett tips från bloggträffen som jag var inbjuden till på Literaturhaus häromsistens. Eftersom jag presenterade mig med att säga att jag ville läsa fler tyska författare, fick jag många tips. Väldigt många! Jag bestämde mig för att börja med den här.
 • har jag på vänt: samma som sist, höll jag på att säga… Jag har fyllt på bokvagnen med Bret Easton Ellis senaste, som faktiskt var en present från översättaren himself, Johan Nilsson. Den är jag mycket nyfiken på, eftersom den fått både ros och ris. Dessutom köpte jag Caroline Wahls 22 Bahnen samtidigt som jag slog till på Wolff.
 • lyssnar jag på: tyska litteraturpoddar som jag också fick tips om på ovan nämnda tillställning. Jag återkommer om jag fastnar för något!
 • tittar jag på: tillsammans med min man kämpar jag mig igenom den sista (får vi väl ändå hoppas?!) säsongen av The Crown. Nej, det är inte lika bra lämgre. Jag tycker inte om att se den stackars William som sörjande tonåring gestaltad av en skådespelare. Det känns oetiskt. I förlängningen känner jag mig själv oetisk eftersom jag faktiskt tittar.
 • tänker jag på: att mina motionsmål för året inte ens höll januari ut. Och jag vet att det beror på att jag jobbar för mycket. När jag jobbar för mycket blir jag så trött att jag inte kan tänka och om jag inte kan tänka kan jag inte förmå mig själv att dra på dojjorna och ge mig ut i mörkret och regnet. Eller ens göra några övningar inomhus, för den delen.
 • längtar jag efter: spontant SOL! Men om jag är realistisk, så får jag ta med i beräkningen att jag bor i Hamburg, så då nöjer jag mig med uppehållsväder.
 • äter jag: även på matfronten har inspirationen varit låg och jag har befunnit mig i den onda cirkeln som det lätt blir när man jobbar för mycket. Men häromdagen hängde jag med grannen till torget när han skulle handla (om jag har chansen till en promenad med sällskap är jag inte så knusslig vart vi går) och då blev jag helt plötsligt lite motiverad. Vilken fin grönkål! Och det fanns  jordärtskockor! Och en avocado som var perfekt mjuk att ätas på direkten! Det där besöket gjorde susen för min matinspiration och jag tror att jag ska hänga med dit lite oftare.
 • önskar jag mig: det som alla föräldrar önskar sig, att barnen ska må bra! Just nu önskar jag att sonen ska få sin kandidatuppsats godkänd och att han ska få en bra start på sin praktik. Och så önskar jag att helgen innebär ett besök hos dottern. Hon har nämligen avlagt första delen av sin dubbelexamen i veckan och det vore roligt att kunna gratulera henne till det personligen!

2 Comments

 • Tantaugusta

  Jag känner likadant med träningen. Jag tränar iofs på gym också men har helt tappat lusten för att röra på mig ute. Det är blött och mörkt mest hela tiden. Men det går ju mot ljusare, och förhoppningsvis också torrare, tider. Vi får komma igen då!

  • Carina

   Ja, det får vi göra! Jag cyklade faktiskt två “dagsturer” i veckan och det kändes skönt även om det var ganska blött så var det åtminstone inte mörkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *