LISTOR,  OM OSS

Carina i mars 2024

Det här

  •  läser jag:  jag har tänkt hela dagen att jag ska börja på Miss Island av Audur Ava Olafsdottir, men det kom hela tiden något emellan. Först var jag tvungen att städa, sedan började jag röja i ett skåp och efter det tog jag en promenad och ett dopp i den iskalla sjön. Då hade det hunnit bli dags för lunch och sedan blev det en cykeltur med min man i vårsolen och nu, nu skulle jag kunna börja! Men jag måste först ta ut brödet ur ugnen och …
  • har jag på vänt: en hel bokvagnsladdning med 45 böcker, som jag fotade och skrev om på instagram i morse. Mest sugen är jag på Bret Easton Ellis, som både blir hyllad och sågad. Jag skulle ljuga om det inte gjorde mig extremt nyfiken.
  • lyssnar jag på: nyheterna, varje dag (minst) en ekot-sändning och NDR Info-nyheterna. Jag försöker att inte lyssna mer än högst två gånger per dag. Men nyheter i TV har jag slutat med för länge sedan eftersom jag inte klarar av de bilder som levereras där längre.
  • tittar jag på: försökte med miniserien Ljuset vi inte ser på Netflix, men tröttnade egentligen innan vi ens sett klart på första avsnittet. Det var uppenbart redan efter den första kvarten hur det skulla gå och det är ju förfärligt tråkigt att då ha ett par timmar kvar att traggla igenom. Men det gick bra att sticka och äta popcorn samtidigt, så det fyllde liksom någon funktion ändå. Måste erkänna att jag i nio fall av tio hellre väljer läsfåtöljen eller syrummet när jag har en stund över.
  • tänker jag på: hur det kommer sig att jag helt tappat lusten att skriva om det jag läser. Jag förmodar att det har med tempot på jobbet att göra, när jag äntligen är klar med jobbet, har jag inte ett uns kreativitet kvar i kroppen. Den har gått åt till att hitta på nya sätt att förklara svenska verbgrupper på och till att skriva undervisningsmaterial. Men när tempot på jobbet går ner, kommer blogginläggen att gå upp, det är jag säker på.  
  • längtar jag efter: påsk! Påskledigheten innebär den här gången en liten tripp till Sverige för att krama om dem av de nära och kära som bor där. Det är något som jag verkligen längtar efter just nu.
  • äter jag: snart hoppas jag att det ska vara tillräckligt varmt för att jag ska kunna äta sallad till lunch. Jag klarar inte kall mat när det är kallt ute, så då blir det mest soppor, ugnsbakat och gratänger. Men det kan inte vara långt kvar till årets första getostsallad med avocado och romansallad, det känner jag tydligt!
  • önskar jag migmer tid i syrummet! När jag är trött på att producera bokstäver, är det skoj att vända och vrida på tyglappar, klippa och sy ihop dem till väskor, kuddar eller grytlappar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *